Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Koupelna - Odlupování omítky

Od: tonybeer* odpovědí: 2 změna:

Zdravím

Potřebuju poradit nebo najít příčinu proč se mě v koupelně odlupuje omítka (fajnová). Před 4 roky jsme z porfixu (15cm) dělaly koupelnu. Ta je do 3/4 obložená obkladem a 1/4 omítlá. Podklad je napenetrovaný přetažený perlinkou+lepidlem (flexi) . Na lepidlo fajnová pytlovaná malta . Teď to praská nad obkladem a i poslední řada obkladů jeví známky nepevnosti (duní, tipl bych že bych to spachtlí odloupl). Může to způsobit vlhkost? Díky za Vaše reakce a rady

2 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

jabraka*
hodnocení

3x

Zcela určitě je něco uděláno špatně.Určitě nebyla vyhodnocena správně kvalita podkladu.Pokud tam byla původní jádrovka nepevná a jen se na ni dala povrchová penetrace ,pnutí vrstvy lepidla i obkladů utrhlo celý obklad ode zdi.Toto jsem vloni řešil ve třech případech.Náprava je možná,i bez sundání obkladů.Rozdělal jsem penetraci s trochou lepidla na řídkou kaši.Vlastní obklady jsem nahoře odkryl,aby se otevřela mezera a kaši jsem vlil do té mezery.Pomáhal jsem ji drátem,aby natekla co nejníže.

V každém případě zmizel dutý efekt a obklad bude v pořádku.

JABRAKA

tonybeer*
hodnocení

Příčka je nová a obklad je lepený na napenetrovaný porfix. Podklad pod jádrovkou je porfix-penetrace-perlinka-lepidlo-penetrace-jádrovka - vápno ale odlupuje se jenom jádrovka pod ní je vrstva lepidla v pořádku. Jde o to jestli když to seškrábu natáhnu znova mě to neudělá zase ( třeba kvůli vlhkosti ) jestli nebude lepší malbu provést Primalexem nebo něčím jiným . Jinak dík za radu

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]