Nejste přihlášen/a.
Dobrý večer,
hledám inspiraci a dobré nápady.
S manželem máme jedno dítě (4 roky), další děti neplánujeme. Máme byteček v paneláku 2+1 (naštěstí i s garáží a v blízkosti malou zahrádku), byt má cca 52 m čtverečních. Dvě stejné místnosti (cca 16 m), mezi nimi předsíň, uprostřed bytu bytové jádro, z předsíně vede malá úzká chodbička do kuchyňky. Plánek u sebe momentálně nemám, někteří ale možná tento typ panelákových bytů znají (balkon nemáme).
Na větší byt nejsou finance, žádné dluhy nechceme. Hledám tipy, jak byteček co nejlépe zařídit, aby co nejvíce všem vyhovoval.
Prozatím spíme všichni v jedné místnosti (dítě spí s náma, zatím to vyhovuje), v druhé máme obývák. Jak to ale vymyslet do budoucna? Dítěti nechat jeden pokoj a zařídit si spaní v obýváku? Rozkládací sedačka? Postel se nevejde.
V předsíni máme velkou skříň, oblečení ukládáme tam. Tápu ale, kam uložit např. vysavač, koš na prádlo, sušák apod.?
Kdo máte malý byt - poraďte různé vychytávky... děkuji, přeji pěkný večer.
Já bydlel až do cca 3 let věku dcery v bytu 1+1.Pak ve 2+1-nejprve rok sami se dcerou v ložnici,poté jsme z většího pokoje díky skříním udělali dva pokoje-s oknem pro děti a za skříněmi ložnička a menší pokoj obývák.Nakonec takto fungujeme dodnes,jen s tím,že dcera je delší dobu mimo (přijede tak 2xza rok) a syn necelé 4 roky po-pá mimo (učení a nyní práce).
Myslím si, že pokud nezačne dítě chodit do školy, ať spí s Vámi v ložnici. Až od školy, klidně od první nebo druhé třídy, jí nechejte jeden pokoj a spěte v obýváku. Nemusíte mít nutně manželskou postel, ale třeba dvě postele do rohu místo rohové sedací soupravy, aby se vám pohodlně spalo. No, a na společné chvilky si ustelete třeba na koberci. :D Vysavač a koš na prádlo do síně nebo do kuchyně. Na sušení prádla jsem viděla u bytů bez balkónů, sušáky na fasádě domu a věší se z okna. Jen v zimě v bytě. A co si koupit sušičku a postavit na pračku, je to super pomocník, mám ji také. - pt
Já dnes bydlím v moderním , ale taky malém bytě ale mám terasu a balkon, prádlo je vyřešené , sezení mezi kytičkami taky a ve vestavěných skříních je i lux, dva kbelíky a koš mám proutěný a je v koupelně u pračky. Nevím nechci radit ale já bych to řešila výměnou za větší, dítě pujde do školy bude chtít svůj pokojík , obyvák kde se setkává celá rodina je taky důležitý a ložnice pro rodiče taky. Ato nemluvě o návštěvě která by přijela a chtěla zůstat pře noc.Pár bytů by jste měli navštívit, ale je to na vás. Já bydlela ve dvou velkých bytech a fantazie o zařizování interieru měla zelenou. Ale to byly děti malé a potom školní. Jinak to budete muset řešit přepažením asi ložnici a koutek pro děcko . Obyvák spojit s jídelním koutem a v kuchyni nejen vařit ale i žehlit a tak...
Kamarádka to šikovně vyřešila, že v kuchyni udělali s manželem patro, ne kterém spějí, dítě má svůj pokoj a v druhém pokoji je obývák. Ale bydlí ve starším činžáku, kde jsou vysoké stropy, což u Vás v paneláku asi nepřichází v úvahu.
Viděla bych to na dětský pokoj a obývák s ložnicí "v jednom". Rozkládací sedačka není nic zdravého, ale co se dá dělat. Sušák (sňůry) můžete umístit nad vanu, koš na prádlo do koupelny a vysavač do skříně v předsíni.
Zkuste se inspirovat v časopisech o bydlení či si prohlédnout na netu starší díly pořadů Bydlení je hra atd. A Ikea dost často ve svých katalozích řeší zařízení malých bytů.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.