Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak zastavit přitékající vodu do sklepa

Od: libuna* odpovědí: 5 změna:

dobry den

zdedili jsme mensi chatku se zahradkou v zahradkarske oblasti. ve sklepe deda vybetonoval prohluben asi 1.5 metru hlubokou, do ktere kdysi pritekala voda. voda po te "zmizla" a nikdo si s tim nedelal starosti. nedavno voda zacala zase pritekat a musi se pravidelne odcerpavat. chatka se bohuzel nachazi trosku dal od naseho bydliste a pravidelne vycerpavani nam zpusobuje komplikace. chtel jsem se jen zeptat, zda je mozne prohluben zasypat, pripedne kompletne zabetonovat. mam strach, ze si voda najde jinou cestu a zatopi nam sklep.

dekuji za veskere rady, ktere muzete poskytnout.

s pozdravem liba

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

jabraka*
hodnocení

2x

Já jsem měl v chatce v kolonii tentýž problém.Vyřešil jsem ho tak,že jsem vykopal vedle chatky díru jako studnu.Ani není vyskružená.Všechna spodní voda se tam pěkně stahuje,ale i tak jsem musel vykopat přepad.Při plnější studni se mi voda natáhla až do sklepa.Ale jsem na mírném svahu.Na rovině by to byl větší problém.

Pokud se ale voda drží jen ve studánce,je to pro sklep veliká výhoda.Suchý sklep na ovoce,zeleninu a brambory není k ničemu.

JABRAKA

lm®
hodnocení

0x

My máme ve studni (spodní voda) samospínací čerpadlo,které má plovák,když hladina vystoupí do určité výše,samo se zapne azase pak samo vypne.Není to drahé,jmenuje se to myslím kalové čerpadlo cena od 900,-Kč,záleží na parametrech.Snad jsem pomohla.

hodnocení

0x

Zasypat ani zabetonovat ne! Sklep se nemusí nutně zatopit,ale začne stoupat vlhkost nahoru a budete mít starostí ještě více.Jak již tady bylo řečeno-čerpadlo.

hodnocení

0x

Naprosto souhlasím s jabrakou. Jardo 1*.

Já jsem měl spodní vody hodně, takže mám tři "studánky" a od nich natahané trubky z PVC a ještě meliorační trubky. už jsem si zažil hodně se spodní vodou, proto dvoje trubky.

technikjirik*
hodnocení

0x

Souhlas s Jabrakou. Jen bych si dovolil to ještě rozvynout. Osobně bych si dal tu práci a vyhloubil bych rýhu kolem dokola kolem celé chatky hlubokou až k patě základu. Do této hloubky položit drenážní rouru zabalenou do netkané textilie. tato roura bude svádět veškerou vodu do studny zminované právě Jabrakou. Zásyp roury provést stěrkem. Tu studnu bych pojmul spíše jako samovsakovací jímku. Tedy aby mi do ní nikdo a nic nespadlo tak bych ji zasypal hrubým kamenivem frakce 64 mm.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]