Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Dá se nějak vyčistit pračka od zatuchliny

Od: fykil* odpovědí: 8 změna:

nedělám s ní nic, než že v ní peru s pracím gelem, ale přijde mi, že poslední várky prádla byly po vyndání lehce zatuchlé. Nějaký čistič na vnitřek pračky? Aviváž používat nechci.

Díky,

Martin

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

barth*
hodnocení

1x

Vyčistit řádně filtr čerpadla, použít čistič na pračky, výrobců je více, cena od 30 do 120 kč, ty dražší pračku krom vyčištění příjemně provoní. Přípravek se nechá proběhnout pracím programem s nejvyžší teplotou (návod je na balení). doporučuji provádět 2x do roka. To je má zkušenost.

joudic*
hodnocení

1x

potvrzuju ocet, spravi i zatuchle pradlo (ponechane dlouho mokre)... osobne jsem ve stare pracce taky delal udrzbove prani na sucho nebo s hnusnyma uterkama s flaskou octa a daval jsem i jar, cistici koktejl :)

fiik*
hodnocení

1x

Pokud perete jenom na nízké teploty okolo 30-40 tak pračka časem zatuchne protože se v ní začnou množit bakterie, proto je dobré ji jednou nebo dvakrát za měsíc nechat prohnat prázdnou na 90°C a nalít do ní trošku octa...

Aviváž ten smrad jenom trošku zakrije ale nic víc...

mowla*
hodnocení

0x

Vyčisti filtr čerpadla a propláchni pračku octovou vodou (jedno ´máchání´ - třeba nějaké hadry, a vypuštění vody).

sisinka*
hodnocení

0x

speciální prostředky jsou v obchodě zbytečně cenově drahé! Naprosto stačí do prázdné pračky nalít flašku octa a nechat proběhnout prací proces na nejvyšší teplotu.Zrovna tak stejným zpusobem občas ,,vyperu,, i myčku na nádobí.

ronyx*
hodnocení

0x

Jedlá soda bio-info.cz/...

hodnocení

0x

Prací gel rád plesniví, a ani podle testů není tak účinný jako prací prášek. Také je třeba dvířka od pračky nechávat po praní přiotevřená. Naučila jsem se rovněž dávat prací prášek rovnou k prádlu, tak se nezanáší zásuvka na dávkování prášku a zůstává stále čistá.

Jinak opravdu funguje ocet, jak už zde bylo psáno. Je ho možné používat běžně i místo aviváže.

hodnocení

0x

Používej aviváž a nic smrdět nebude!

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]