Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jedno trubkové ústřední topení

Od: winki* odpovědí: 14 změna:

Přátelé, může mi někdo poradit kde najdu schema jednotrubkového ústředního topení? Potřebuji připojit k tomuto systemi 2 radiatory a nevím si s tím rady. Dík

14 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

ladaadal*
hodnocení

0x

Můžeš upřesnit čemu říkáš jednotrubkové topení? Nějak to nechápu.

winki*
hodnocení

Jsou dva druhy ústředního topení (bavím se o topení v rod.domku) .A rozvod trubek je buď dvoutrubkový (stoupačka a zpátečka) a nebo jednotrubkový.

ladaadal*

Nojo, vím už co myslíš, jen jsem netušil, že se to tak jmenuje a hlavně, že se to ještě někde používá. Ale zadal jsem to do googlu a je tam fůra odkazů, jistě si tam vybereš.

winki*
hodnocení

Jo jo už jsem to našel.Dík

mowla*

Já tomu dotazu taky moc nerozumím - resp. nerozumím, co je na tom nejasného.

Máš na mysli radiátory připojené ´za sebou´ (v serii) - prostě výstupní trubka z jednoho radiátoru je současně vstupní do radiátoru ´následujícího´ - moc se to nepoužívá, ale princip je jasný.

hop®
29.03.13 21:23

.

Jedno trubkové ústřední topení
ladaadal*

Hope, seš si svým názorem jist? *smich*

doplněno 29.03.13 21:24:

Jéé, promiň, mě se to objevilo bez obrázku, tak mi byla ta tečka divná.*smich*

hop®

Jo, další bolest poradny, že se obrázek zobrazuje se zpožděním po otázce *nevi*

jirbar*
hodnocení

0x

technoman*
hodnocení

0x

Tenhle typ topení jsme měli v práci, normálka po celé délce budovy jedna dvoupalcová roura, na každém konci uzavírací šoupátko, vždycky v každém kanclu byla odbočka kolmo nahoru tříčtvrtkou trubkou do kohoutu nahoře na radiátoru, a na druhém konci radiátoru, dole, se to vracelo zpět do trubky. Velmi jednoduché a spolehlivé.*ua**slunce*

Upozorňuji, že k dobré funkci jednotrubkové topné soustavy je třeba pořádně silné oběhové čerpadlo!

joudic*
hodnocení

0x

muzu se tu vetrit, at nezakladam dalsi otazku, je to temer k veci :)
Co kdyz v ceste trubce stoji chodba (vsude futra), kde nelze sekat do zeme... Lze trubkou jedny futra olemovat (vrchem obejit), aniz by to nejak vadilo teto soustavě? Treba je to uplne blba otazka, ale nevim to.

doplněno 31.03.13 19:24:

soustava je zatim v teoreticke rovine, radiatory budou 3 max 4, 2 radiatory v pokoji pod okny, za timto obloukem by byl koupelnovy zebr a malinky radiatorek v kuchyni a zpatky do kotle

doplněno 31.03.13 19:28:

mam to tu male, tech metru potrubi by tu tolik nebylo, a krasne by mi jednotrubkac tady stacil a vyhovoval, a svaril bych si to sam, ale co s tim cerpadlem, to mam kvuli toho koupit generator nebo solar? :D

ladaadal*

Když to nahoře dobře odvzdušníš, tak to čerpadlo protlačí, ale bylo by dobrý, aby ti na to kouknul topenář, jestli to neovlivní větev za těma futrama. Teoreticky to jde, ale když neznáme celou soustavu, tak to je trošku plácnutí do vody.

U jednotrubkové soutavy můžeš jít nahoru a zase dolů, silné čerpadlo protlačí i vzduch do místa, kde vznikne pytel, který se odvzdušňuje.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]