Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Posuvné dveřena stěnu v koupelně

Od: michaltopic* odpovědí: 19 změna:

Nemáte někdo doma dveře do koupelny udělané pomocí posuvných dveří na stěnu? Vzhledem k malé předsíni bych je tam rád měl, ale nevím, jak je to s jejich těsností? Dají se sehnat i takové, které při dovření těsní? Aby jimi netáhlo a aby tlumili pračku, když bude prát. Díky za rady.

19 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

lidus*
hodnocení

1x

Pokusím se dát sem foto posuvných dveří na stěnu co dělal manžel u dcery.

Posuvné dveřena stěnu v koupelně
michaltopic*
hodnocení

A jak moc těsní? Vypadají, že by se dali aspoň někde zatěsnit těmi kartáči nebo nějakou gumovou lišto? Díky za tip.

lidus*

Těsní dobře, dcera je má v koupelně, z chodby do kuchyně a u WC. Dole jsou asi tomu říkáte kartáče. Manžel vše nakupoval v OBI, desku na dveře si nechal užezat na míru ale jinak vše řezal a vrtal v kuchyni. Je pouze kutil nikoli odborník, říkal, že první dveře mu daly zabrat a pak už věděl jak na to.

hodnocení

0x

Já bych doporučil do stěny vestavěné JAP, já je mám a max. spokojenost.

michaltopic*
hodnocení

co prosím?

doplněno 29.03.13 09:39:

no myslel jsem si to, že myslíte pouzdro ... ale já se ptal na dveře NA STĚNU!

weka*
hodnocení

0x

přesně tak..sice jsou dražší, ale maximálně splní váš požadavek..

doplněno 29.03.13 09:39:

vestavné pouzdro jap...

stavebni-pouzdra.cz/...

michaltopic*
hodnocení

Já se opravdu ptal na dveře na stěnu! Kdybych měl možnost mít dveře v pouzdře, tak tady neztrácím čas ... víme? *jasne*

koukolik
hodnocení

0x

Mám to tak udělané. Možná vás zklamu, ale posuvné dveře běžné konstrukce vám už z principu dokonale těsnit nikdy nebudou. Nejslabším místem je z tohoto pohledu štěrbina mezi posuvným křídlem a ostěním na nedorazové straně. Částečně se to dá vyřešit upevněním kartáčku po celé výšce dveří. Ale k tomuto kroku se teprve chystám, tak ještě nevím. Další místo - kolem kolejnice by se možná dalo "okartáčkovat" také, kolem prahu ale asi ne. Ale stejně je teď trnd prahy nedávat ani u obyčejných zavíracích.

Zase podle čerstvých zkušeností, už pouhé dovření posuvek hluk z pračky hodně utlumí.

michaltopic*
hodnocení

Kartáčky bych tam viděl taky, ale napadla mne jedna věc a rád bych jí někde sehnal. Kdyby byla ta kolejnice ke konci trochu přihnutá ke stěně a dveře byli opatřeny takovou to gumou s magnetovým páskem, co je na lednicích a po obrubě vstupu by byl nějaký plech, tak by při dovření dveře dolehli ke stěně a tesnili. U podlahy bych to už oželel. Při otevírání by se nejdřívě díky prohnuté kolejnice dveře od vstupu oddálili o malý kousek, aby se "odlepila" ta lišta s magnetem a pak by teprve začali ujíždět podél stěny. Kdybych tak měl firmu na výrobu dveří, už bych pár dní v dílně zkoušel vyrobit prototip a pak bych s nim šel na trh. Bohužel takhle jsem asi v háji ...

koukolik

Nerozumíme si. Já jsem se bavil o štěrbině na opačné straně dveří, NE u dorazu. Standardní řešení, třeba Masonite ( masonitecz.com/... předpokládá instalaci obložky, se žlábkem, předsunutým do chodby, do kterého dveře zajedou, těsní to relativně dobře, tam bych problém neviděl. Druhá strana se osazuje těmi kartáčky.

Každému se ale ta obložka nemusí líbit, pak i doraz může být z hlediska těsnosti problém. Mám to řešené také trochu nestandradně, ale už jsem s tím počítal ve fázi stavby, čili pro vás nepoužitelné.

Co se týká průvanu, pokud vám dobře těsní okna v celém domě, nebál bych se toho. Máme bezprahové dveře v celém domě a průvan je neznatelný.

Kdyby byla těsnost pro vás zásadní otázkou, ještě by šlo osadit posuvné exteriérové dveře, ty samozřejmě těsní dokonale :). Je to už ale jiná cenová relace a trochu robustní řešení do interiéru.

michaltopic*
hodnocení

Teď už rozumím a děkuji za radu. Zkusím to ještě nevzdat. Zas tolik o ten průvan nejde, ale nemám moc rád, když se naložím do vany a pootevřenými dveřmi táhne chladný vzduch ... tolik to zas asi netěsné není.

mowla*
hodnocení

0x

Hrozně nerad říkám, že ´něco nejde´ (on se pak dost často najde někdo, kdo neví, že to nejde - a udělá to ;) ), ale před nějakým časem jsem se po takových dveřích také pídil - a marně. Podle tvrzení několika prodejců/výrobců interiérové posuvné dvěře "na stěnu" , které mají i nějakou funci ´těsnící´ - tedy proti hluku a profuku, neexistují.

michaltopic*
hodnocení

Tušil jsem to ... :(

hodnocení

0x
Do bývalého bytu jsem si utěsněný posuvný dveře na stěnu dělal sám. Existuje nespočet různých těsnění a pomocí kterých to jde vyřešit. Fungovalo to dokonale, jen při dovírání byl trochu větší odpor, ale nic strašnýho.
Udělat to jde. Ovšem asi budeš muset sehnat truhláře kterej bude mít chuť si s tím vyhrát.
michaltopic*
hodnocení

Copak nalepit lišty a kratáče dovedu, ale jestli se bude muset něco někde řezat, tak to bych nerad.

No upravovat na to nějaký dveře, to asi nebude nejlepší řešení. Já to měl dělaný něco na dveřích, něco na zdi. Nedá se to takhle přesně říci co kde uříznout, odfrézovat či jinak upravit.

jabraka*
hodnocení

0x

Jestlipak pánové uvažujete i s tím,že koupelna bude mít i odsávací ventilátor?Proto je nutné i u dveří se stavebním pouzdrem nastavit někde mezeru.Při dokonalém utěsnění se může stát,že se dveře přisají a nikdo s nimi nehne.

JABRAKA

že se přisají bych netvrdil - každá normální koupelna má alespoň malý odvětrávací kruhový otvor. Přisání tak není možné.

hodnocení

0x

dovolím sedomnívat, že dle dotazu se takto konstruované posuvné dveře užívají spíše vyjímečně. Nedopoučuju to.Problém chápu, asi málo místa.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]