Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, potřebuji radu.
Zedník nám ve společných prostoeách bytového domu rekonstruoval společné prostory - obroušení lingrusty, místy otlučení omítky, natažení perlinkou, zaštukování a malba. Celkové m2 nemáme spočítány - bytový dům má 2 nadzemní podlaží.
Materiál stál 14.000 Kč za práci chce 60.000 Kč. Navíc je to cash bez dokladu. Vždy jsem slyšel, že zedníci počítají jednoduše co materiál, to práce. Zdá se mi to moc, myslím si to správně nebo ne? Poraďte
Tak to máte sakra moc :D. Mohl si říci i 100 000 Kč nebo dva mega! Domlouvali jste se na nějaké ceně předem? Může přerůst jen o 10%. Chtějte paragon! Tam by mělo být něco napsané. Zedník vypadá na dobrého zlatokopa!
Já bych hned zedníka neodsuzoval. Na to známe moc málo údajů. Rozhodující je opravovaná plocha, ta může třeba 30 m2, nebo taky 300 m2. Na počtu podlaží až tak moc nezáleží. Ono je jednoduché prohlásit "je to zlatokop", když chybí základní údaje.
doplněno 29.03.13 11:40:Spíš bych se zeptal, proč je ta práce bez dokladů? Nejen, že je to jasný daňový únik, ale Vy v tom případě nemáte šanci cokoliv vyreklamovat.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.