Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak opravit popelnici?

Od: evikklesa odpovědí: 14 změna:

Jak opravím odpadlé dno u kovové popelnice?

14 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hoummy*
hodnocení

0x

Nejlepší asi bude koupě nové popelnice. Taky se to dá opravit tak, že odstraníte úplně dno a rezavé části, zbrousíte rez spodní části a vyměníte je ta něco jiného, pokudmožno kovového, nové dno uchytíte například pomocí šroubů, nýtů ... ale lepší je opravdu koupit si novou popelnici, nebo nechat vyměnit popelnici.

ladaadal*
hodnocení

0x

Jak píše Hoummy, skružit nové dno, nejlépe z pozinku a nanýtovat nebo našroubovat. Otázkou je, jaké máš možnosti a zda to nebude finančně stejně náročné jako celá popelnice. Pokud máš dílnu na kutění a materiál, tak jdi do toho, pokud by sis měl vše nakupovat, bude lepší koupit už celou popelnici. To musíš zvážit sám.

lidus*
hodnocení

0x

Doporučuji koupit novou, my to u staré plechové na chalupě zavařili, asi půl roku bez problémů a pak jednou dojeli popeláři vzali popelnici a dno odpadlo, nepřejte si slyšet jak nadávali když v mrazu a sněhu lopatou obsah uklízeli.

doplněno 28.03.13 18:43:

Láďo dělal to manžel ten urezlý kruh-dno co odpadl vyměnil za nějaký jiný plech a přivařil, pořád jsme říkali ano koupíme novou ale až příště teď máme plné auto a nebudeme se zdržovat... no a pak to takle dopadlo. Dnes už máme plastovou na kolečkách.

ladaadal*

Tak to byli ještě solidní, že ti neřekli, ať si to uklidíš a dáš do dalšího svozu do pořádku, asi máte slušné popeláře (i když nadávali). Ale zrovna popelnici zavařit je s prominutím pěkná prasečina a ten, kdo to dělal mohl tušit, že k tomu dojde. Svářením se vypálí veškerý zinek, takže místo svaru je během dvou třech dnů venku totálně orezlé a při té síle, z jaké se popelnice dělá, můžete být asi rádi, že to vydrželo tak dlouho. :D

doplněno 28.03.13 19:12:

Liduš, tak jste stvořili nové pořekadlo. Místo "tak dlouho se chodí se džbánem pro vodu, až se ucho utrhne" můžete říkat " tak dlouho se jezdí pro novou popelnici, až upadne popelářům dno"*smich*

hodnocení

0x

Nedávno nám zdarma a sami od sebe vyměňovali popelnici za lepší plastovou na kolečkách... Zavolejte si tedy na svůj úřad, zda by Vám popelnici nevyměnili.

hodnocení

0x

Já jsem to kdysi provizorně opravil tak, že jsem ohnul plech tloušťky 2mm na průměr popelnice a tento plech navařil na silný plech na dně popelnice.

Pokud tam žádný silný plech není, pak to držet nebude!

Plech byl vysoký asi 15cm a přivařil jsem ho na tři čtvrtiny obvodu dna popelnice

Nakonec jsem nový plech a původní plech snýtoval trhacími nýty zevnitř popelnice s podložkou.

Svary a plech musíš pořádně natřít základovkou (případně do dna popelnice vyvrtat díry, aby se tam nedržela voda).

Takto vydržela popelnice možná dva roky a nakonec jsem stejně koupil novou.

vaha
hodnocení

0x

U nás se vyměňuje špatná popelnice na obecním úřadě a to bezplatně. Popelnice dodává zdarma obecnímu úřadu dle smluvního závazku svozová firma Marius Pedersen.

jabraka*
hodnocení

0x

nevím,jestli ve městech nepatří používání popelnic k povinnosti TS.Pokud se rozbije,nebo ztratí funkci kontejner na odpady,postarají se TS města o výměnu.Totéž by mělo jít i u popelnic.

JABRAKA

doplněno 28.03.13 19:10:

Dokonce si myslím,že jakákoliv amatérská oprava může zhoršit ovladatelnost práce s popelnicí,případně i ohrozit při manipulaci i bezpečnost.

JABRAKA

lidus*

Je to jak kde. V obci kde máme chalupu mám možnost o popelnici požádat obec a pak platit za její pronájem + za odvoz odpadu, nebo si kopím vlastní a platím jen za odvoz. EKO popelnici dala obec-velká plastová a je pro 10 čísel společná. Maminka musí mít popelnici vlastní a EKO popelnici tam každý dům dostal od města (neplatí za ni nic). Hledala jsem nějaký zákon kde by bylo určeno kdo nádobu popelnice hradí, nenašla, pouze našla různá města kde to mají upraveno tak jak je to u nás na chalupě.

joudic*
hodnocení

0x

za 600 eva.cz/...

mojmovl*

Dobrá cena:):)

rradiva*
hodnocení

0x

Vyhoďte ji do šrotu a pronajměte si jí za dvanáct korun na rok od svozové služby. rradiva

hodnocení

0x

Evi, oprava dle Vašich možností a šikovností. Nelze zde popsat podrobný popis, jen stručně, sežente kus uhnutého plechu a připevníte ho na správné místo. vářením, nýtováním či šroubováním.

Co se týče efektivnosti opravy, dost záleží v jekém je stavu. Nemáte foto?

Dále k výměně popelnice. Záleží kdo jí vlastní. Příklad, v Rasoškách si musím opatřit popelnici sám, a taky se o ní start. V Pardubicích zajdu na TS dostanu popelnici výměnou. kdo uhodně jak řeším vadnou popelnici v Rasoškách?

přeji hezký velikonoční víkend

imrous*
hodnocení

0x

Ahoj. U nás jsem zašel na Obec. ůřad a za 3min jsem si odvážel novou plastovou na kolečkách.(Holice)

doplněno 29.03.13 08:24:

Ale starou děravou chtěli vrátit.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]