Nejste přihlášen/a.
Koupil jsem si do obýváku vlněný koberec světlé barvy, poměrně drahá záležitost, ale zdá se být kvalitní a snad dlouho vydrží, doufám.
V obchodě nám prodavačka říkala, že až se položí (zespodu je filcový podklad), tak se nesmí 3 měsíce čistit a ani luxovat! Tato informace mne trochu zarazila, protože v naší čtvrti se dost práší, a nevím, jak budeme fungovat v místnosti, ve které 3 měsíce nebudu moci vyluxovat. Naštěstí tedy nejsme alergici.
Myslíte si, že se podaná informace zakládá na pravdě?
Dále by mne zajímalo, jaké máte zkušenosti s údržbou vlněných koberců, doposud jsem doma měl jen z umělých látek, ty se po pár měsících prošoupou, doufám, že vlna něco vydrží
Ano, je to tak. Informace prodávajícího byla správná. Maminka měla také hodně světlý vlněný plyšák a já jsem měla originální koberec z orientu. A všude to takhle bylo. Dokud se nezašlapou a nerozšlapou uzlíky, kterými je vlna navázána, potud hrozí línání a vypadávání. Dokonce prý ty nejdražší koberce projdou procedurou, kdy po nich běhají koně. Dokud uzlíky "nesednou". Maminka nějakou dobu lezla po kolenou s lopatkou a smetáčkem. Občas koberec vyčistila kyselým zelím. Já jsem luxovala, protože to byl hodně starý koberec.
jedná se o kyselé zelí. To se vymačkalo a nasypalo na koberec. Babička na kolenou, mamka to vylepšila smetákem to zelí zametala sem tam a jakoby tím zelím drhla koberec. Zelí na sebe nasbíralo nečistoty a vynikla barva. jenže to bylo v době, kdy v každém sklepě byl kameňák s našlapaným zelím, kdy půlkilový balíček nestá 13 kč. A také, to je myslím nejdůležitější, vysavače v každé domácnosti nebyly, koberce se klepaly a zametaly.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.