Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Čím vymalovat sklep?

Od: sebod* odpovědí: 9 změna:

Hezké odpoledne :). V RD (stáří 30let) je sklep utopený cca 1,4 m do země.Není to takový tmavý, oprýskaný sklep. Ale není to ani supersklep :D V jedné ze sklepních místností teď na přechodnou dobu musím udělat místnost k občasnému přespání. Takže v první řadě musím vymalovat. A čím? Vápnem? A další - co dát na podlahu, na které je dlažba. Když dám koberec, nebude se dlažba "potit? Já vím, že těžko radit, když sklep nevidíte *zed*, ale jste tu šikulky a šikulkové. Děkuji. Sebodka.

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

solomon
hodnocení

0x

A co fotka? Třeba by se pak radilo lépe. :)

sebod*
hodnocení

no, to musím někoho do toho domečku poslat. Já tam budu až zítra a chtěla jsem cestou až tam pojedu vše potřebné nakoupit *plac*

hahanaj*
hodnocení

0x

A co větrání? Nedávej koberec po celém, dej jen předložky .

sebod*
hodnocení

hahanaj. Budou tam děti, tak kvůli nim bych tam chtěla dát koberec všude . větrat se může v pohodě. Je tam okno.

hodnocení

0x

Protože ještě i dnes se sklepy bílí jen vápnem,tak bych to udělal vápnem,max doplnit nalepanými či namalovanými obrázky (dle stáří a event.zálib dítěte či dětí.Na podlahu klidně ten koberec,ale nevím ani nikdo znás na poraďte jak je studený ten sklep atd,ale sklepy jsou studenější ,většinou,proto bych doporučil ještě něco pod koberec,třeba ,nevím,hobra je měkká ale OSB desky? Teplo od nohou je důležitější než mít topinkovou teplotu,ale studenou podlahu!Ta podlaha záleží na Vaší kapse a ochotě něco do toho vrazit!

doplněno 23.11.12 19:15:

Pkd na Vápno použijete cokoliv jiného,nevím třeba primalex, atd,tak již nebudete moci použít vápno,jak jsem psal záleží na Vás co chcete použít.Můžete třeba jakoukoliv už namíchanou malířskou barvu.

Proto se používa ve sklepech a skladech vápno,pro jeho účinky a taky je levnější!

sebod*
hodnocení

Já to vápno myslela kvůli desinfekci :). Teplo v té místnosti bude stále cca 20 stupňů.

hop®
hodnocení

0x

Sebodko, vymalovat vápnem určitě lze, ale nemslím, že je to ideální nátěr, pokud bude místnost obytná, natožpak dětmi. Pro dezinfekci bych zdi vystříkal obyčejným savem, které i odstraní případné plísně a pak vymaloval kasickým primalexem, případně jeho levnější variantou, pokud netrváte na tom, a by bílá opravdu bílá byla...

Na podlahu asi nějaký koberec, raději ze syntetického materiálu - tyto koberce jsou levnější a odolnější proti případné vlhkosti.

Samozřejmě by šlo vymyslet více parády za podstatně více peněz, ale zkouším přemýšlet trošku ekonomicky...

doplněno 23.11.12 19:13:

P.S.: fotky jste už měla mít připravené! :-P;)*smich*

sebod*
hodnocení

Hopíku. Nebuď drzej *cert*.Foto nemohlo být připravené, protože k rozhodnutí udělat ve sklepě místnost pro děti padlo dnes ráno. Ono to zní hrozně - místnost ve sklepě... Ale on to fakt není temný sklep plný pavučin *zed*. Aby bílá bílá byla - nemusí být ;), páč stěny si budou děti malovat sami. Občas (tedy čím dál častěji) tu máme plný barák dětí. No a tak padlo rozhodnutí jim ve sklepě udělat hernu. A tak jsme se dopoledne radili, čím natřít stěny. A padlo - vápno, savo, penetrace. A každý si hájil to svoje. Tož jsem rozhodnutí přenesla na vás, mé milé rádce *smich*.

jabraka*

Na vymalování kup v kyblíku Čerťák,hašené vápno.Musí se nechat dva dny zatvrdnout.Penetrace netřeba.

JABRAKA

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]