Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Renovace parket, vysledek prace

Od: alfacity* odpovědí: 14 změna:

Dobry den,
rozhodli jsme si v nasem byte zrenovovat parkety, ktere jsou zapusteny do asfaltu. Protoze byla podlaha pomerne zachovala a asfalt trcel hlavne na okrajich, nechteli jsme ji nicit. Drevo bereme porad jako nejlepsi material. Prace pana podlahare nas ale dost (jako laiky) zklamala. V nekterych mistech byly spary trochu od asfaltu, zde neprobehl ani pokus trochu je necim vycistit. asi ve trech mistech (ze tri pokoji) tam kde byli spary nejvetsi ma tmel uplne svetlou barvu, o dost svetlejsi nez ta nejsvetlejsi parketa. Tmeleni nam prijde nestejnomerne, tmel v jedne spare je kousek tmavsi kousek svetlejsi. Proste se nam to nelibi za ty penize, ktere to stalo 560/m2.

Protoze tomu ale nerozumime a nevime jakeho efektu se da dosahnout u starcich bukovych parket, chtel bych se zeptat, co si o tom myslite. Je tohle prace profesionala? Prvni fotka vypada optimisticky, zbytek jsou jiz detaily nejhorsich mist. Predem dekuji za vase nazory:

odkaz zde: hfoto.albertici.cz/...

14 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hop®
hodnocení

2x

No to je bíííída...

Proboha, čím to tmelili?!

Vyčistit a vybrousit asfalt ze spár je základ. Pak se parkety očistí a přebrousí se do roviny. Vzniklé "piliny" se smíchají s lakem a tím se parkety tmelí aby tmel měl stejnou barvu jako původní parkety. Potom přelakování...

Takového podlaháře bych hnal bičem, o zaplacení nemluvě...

hanher*

Tak to je tedy opravdu hrozný výsledek, jak ve špatném snu.

Požadujte po tom "řemeslníkovi" vrácení peněz a uvedení podlahy do původního stavu, za tohle bych mu nedal ani korunu a letěl by oknem. . .

alfacity*
hodnocení

Cim si vysvetlit, ze jsou spary tak bile? Tomu nerozumim. tvrdil mi, ze to delal tak jak rikate...
S tim asfaltem, to se podrzte: mi nejprve tvrdil ze nevycistil protoze musel vozit tchyni po doktorech a nestihal termin, tak to neudelal a pozdeji presel na verzi, ze jsme si nic takoveho nedomluvili. Neuveritelny pristup. Bohuzel to byl clovek na doporuceni, ktery se tvaril jako profesional...

hanher*

To vypadá jako kdyby to bylo spárované tmelem v odstínu borovice.

Okamžitě bych se dožadoval nejméně reklamace, ale na úrovni.

Už je asi pozdě, ale řekl bych mu, že když on musel vozit místo domluvené práci tchýni, já musím pro změnu utratit domluvené peníze za dovolenou, takže nic nedostane *smich*.

doplněno 28.03.13 08:24:

Přidávám obrázek, jak můžou vypadat parkety po renovaci (vytrhání, očištění, nalepení na nový podklad (nikolv asfaltem, ale název lepidla neznám), pšebroušení a nalakování. Vlevo je původní stav, parkety původně nebyly lepené, ale přibité hřebíky. Vpravo jsou ty samé parkety po renovaci.

Renovace parket, vysledek prace

"Proboha, čím to tmelili?!"
podle barvy to vypadá na sklenářský tmel. :)

jarabara*
hodnocení

0x

Ten světlý tmel je tedy bída. Ale vydolovat asfalt ze spár je podle mě nemožné. Zkoušel jsem to.

alfacity*
hodnocení

tam bohuzel nedoslo ani k pokusu s tim sokoliv udelat..

nezaplatit a je to,jediná páka,jestli jste tak učinila vaše blbost,neplatím něco s čím nejsem spokojen a pak neřeším,

alfacity*
hodnocení

zatim jsem zaplatil pouze zalohu a nemam chut mu platit vic. nevim ale jak se mu postavit, protoze jako laik mu nejsem schopny dokazat, ze to slo udelat lepe. On my stale dokola rika, ze to udelal dle nejlepsiho svedomi. Ze tmel namychal z drobnych pilin, jak mu mam dokazat ze lze? tvrdi mi dokola, ze ze starych bukovych parket v asfaltu to lepe udelat nejde... Jak takovemu cloveku argumentovat?

hop®

Dle nejlepšího svědomí... *zed*

To byl zedník nebo elektrikář, že má svědomí za to chtít peníze? Podlahář by to prostě neudělal, pokud je to profesionál, kterému jde o jméno firmy a ne jen o prachy!

Mu řekněte, že buď to musí opravit a pak mu doplatíte, nebo si pozvete někoho, kdo to dá do patřičného stavu a ON to zaplatí... *bum*

parl
hodnocení

0x

Nejprve bych napsal, že 560 kč je velmi slušná cena - bohužel v tomto případě na úkor kvality. Odstín spár je jednoznačně katastrofa a tím pádem i chyba řemeslníka. Co se týče asfaltu ve spárách, s tím se víceméně nic dělat nedá, protože vyškrabávání spár šroubovákem a následné mytí rozpouštědlem je utopie s neuspokojivým výsledkem a v případě důkladnějšího přebroušení dojde k odkrytí ještě většího množství toho černého svinstva. Rozhodně bych se s ním pokusil domluvit ve vší slušnosti (samozřejmě chápu vaše rozčarování) a případně mu doplatit peníze za materiál, ale práci bych už třeba nezaplatil. V každém případě na tom můžete jen vydělat, ipřesto že podlaha nevypadá jako z časopisu tak vám nějakou dobu bude sloužit a stejně většinu plochy zakryjete nějakým tím stolkem, pohovkou a tak dále takže první dojem z pokoje z pohledu návštěvy nebude tak hrozný jako je teď. Zdraví jeden z podlahářů :)

parl

Ještě jsem zapomněl napsat, že když se objevil problém v podobě vylézajícího asfaltu tak vás měl na toto upozornit a dohodnout se na dalším postupu a vyhnul by se tak tomuto problému...teda alespoň tak to dělám já, protože komunikace se zákazníkem je základ!

weka*
hodnocení

0x

tak jedině parkety přelakovat tmavším lakem, ať se překryjou ty tmavé spáry...:(

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]