Nejste přihlášen/a.
Mám v mezi stropním prostoru foukanou izolaci cca 17-20cm v mistnostech delam sádros.A zvazuji jestli mam ze spodu pod sadros dat jeste izolacni vatu,jestli to bude mit nejaky vyznam nebo jen zbytecne vyhozene penize a cas.Díky za nazor.
nevím jakou máte foukanou, ale vím určitě, že 17-20 cm je žalostně málo, Je nad Vámi nevytápěný prostor? přidejte 10-15 cm izolace,
dle lambdy ..
doplněno 27.03.13 21:41:ale parotěska je samozřejmostí...
Jutafol Al 150(170)
Mam tam nafoukany isover granulate a je tam neobydlena puda.Dalsi izolaci tam narvuvu max 10cm vic ne.A co se tyce te parotesky tak mohl by me nekdo vysvetlit vyznam kdy davat a kdy ne.Kdyz se dela foukana tak mi bylo receno primo od vyrobce ze se nedava ze spod jako z mistnosti zadna.Ale vsude ctu ze na izolacni vatu se davat musi pritom v tom nevidim zadny rozdil je to stejny material
Je pravda ze je chalupa stara 80 let a ma dreveny strop.Firma ktera delala foukanou izolaci tak rikala ze kdyz je zatepleno ze studene strany tak rosny bod nevznika v konstrukci stropu nybrz tam nic nekondenzuje.A para vytvorena v interieru prej prochazi tou izolaci pryc.Ale nerad bych neco pokazil ve finale jen proto ze tam paroska bude chybet.
je to na vasem uvazeni,ja jenom vim ze kdyz nekde zadrzuji vodni pary tak se mi to musi casem projevit,a navic pokud to nemate v koupelne tak je zbytecne mluvit o vodnich parach.mnozstvi ktere vyprodukujete pri bydleni se spolehlive odvetra prirozenou cestou,vetranim,zdivem atd.ale nepremlouvam vas.
To ano ale na druho stranu kdyz se ta para bude drzet v izolaci nebo ji prochazet tak aby me casem nenarusila drevenou konstrukci napriklad plisen nebo hniloba.Proto se ptam na ruzne nazory a zkusenosti.
luke, snad pomůže školení od Juty?
pokud to nepomůže ve Vašem přesvědčení, tak pak přednášky, nebo telefon, či snad položit dotaz odborníkovi zde:
pan Rypl je Guru
Ano to chapu ze se ma dat na teplou stranu to mi je jasne.Jen mi nejde do hlavy proc u foukany nemusi byt a u normalni ano kdyz to je stejny material se da rict.
Parozábrana slouží, aby se zabránilo pronikání vlhkosti do izolace. Kdo sdělil, že nemusí být u foukané? Zhotovitel či kdo?
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.