Nejste přihlášen/a.
prosím radu jak postupovat krok za krokem o povolení podle nového zák.a novelizace ze dne 3.06.08
rodiný dům. děkuji
Já postavil na orné půdě v ZPF před třemi lety. Nebyl to problém - nicméně u mně byla půda určena k zastavění v územním plánu. Stavět mimo územní plán, by byl stejně problém širší než jen ZPF.
Měl jsem to připraveno i na souhlas s vynětím od nějakýho toho orgánu, k tomu jsem měl i posudek a razítko obce na předtištěný žádosti.
Nakonec jsem o ten souhlas ani nežádal, protože okolo už stojí domy a v úz. plánu to bylo určeno k bydlení.
Zákon říká k tomu (pořád stejně):
Souhlasu orgánu zemědělského půdního fondu podle odstavce 1 není třeba, má-li být ze zemědělského půdního fondu odňata půda
a) na pozemcích, které jsou ...
5. určeny pro stavby pro bydlení v zastavěném území,
děkuji za odpovědi, ale špatně jsem zadal otázku - tak znovu .Rodinný dům, mimo územní plán,mimo zastavěnou část obce.,zemědělská půda,
Jo to sem taky zkoušel-nepovedlo se.Napřed se ta půda musí vyjmout z půdního fondu.To ještě jde(katastrální úřad).No a potom na místním úřadu změna územního plánu-a to jsem pohořel-takže tady jsem skončil,a nevím jak by to pokračovalo dál.Cca.2 roky lítání v pr...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.