Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Mustek pres vodu

Od: hanys® odpovědí: 10 změna:

dobry vecer,v nasi obci tece potok ktery je obecni,pres potok jsou ruzne mustky k chalupam,nektere stare i 90let.udajne existuje zakon podle ktereho tyto spadaji pod spravu obce.nevite o tom neco?

10 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

honzmalatny*
hodnocení

0x

Dobrý den,nevím o tom že by byl takový zákon.Některé mostky jsou správy silnic,některé spadají pod obec a td. Čí ten či onen mostek je,zjistíte na katastru nebo na obci.Tam by to měli vědět.

hodnocení

0x

podlě mě by se mohlo vycházet z toho, že obec vlastní sít obecních i účelových komunikací na svém katastru a tím pádem jsou v jejím vlastnictví i mostky přes vodoteče, protože tento mostek je součástí komunikace vedoucí přes. Až mostek spadne nebo jej odnese voda zbude jen koryto ve správě povodí toku. Zkuste stavební zákon. Obecně vždy platí, že most na komunikaci přísluší majetkovému správci dané komunikace. Silnice I. tř. vč. mostů má ve správě a majetku Ředitelství silnic a dálnic.Silnice II. a III. tř. vč.mostů má ve v majetku Krajský úřad a spravuje je Krajská správa silnic. Obecní silnice, místní a účelové komunikace pokud nejsou ozn.tř. I., II. a III. jsou ve správě příslušné obce. MJ. bych se podíval do silničního zákona - zákon o pozemních komunikacích.

doplněno 26.03.13 20:49:

ano,myslím, že náhledem do katastru můžete ledacos zjistit.

hodnocení

diky,tohle voditko jsem potreboval.

honzmalatny*

Ono jak kdy,jsem v zastupitestvu jedné obce a mostky také řešíme.Pár jich vlastní obec,pár silnice a ty dělané nejsou nikde evidované,to si udělali někteří na černo.ale kde není žalobce,není soudce.

hodnocení

problem je v tom ,ze uz dneska nikdo nevi kdo ho tenkrat delal.

honzmalatny*

Pokud není vedený v katastru,je to na černo.

hodnocení

zskresleny v katastru je

jabraka*
hodnocení

0x

Mám dojem,že můstek je na pozemku vodohospodářů.Měl by tedy patřit jim.

JABRAKA

to právě není pravda,pozemek vodoteče je dán půdorysným průmětem v mapě. Vodoteč je vždy Povodí, ale mostek přes vodotečuž je právě obvykle v majetku a správě majitele komunikace vedoucí přes. Most nad dálnicí např. nadjezd polní cesty taky nepatří majiteli dálnice (pod) ale majiteli silnice jež dálnici překračuje. Má to logiku. Povodí mosty na nic nepotřebuje, mosty potřebují majitelé komunikací. hm . . .

hodnocení

v pondeli jdu na katastr,dam vedet jak to dopadlo.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]