Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Hmyz na zdech

Od: tomino69* odpovědí: 18 změna:

Ahoj všem , prosím Vás o radu . Začal se nám na zdech objevovat hmyz ( nejvíce na WC ) , nevíte někdo co je to a jak se toho zbavit? Je to přibližně 5mm velké . Připojuji fotogafii . Předem děkuji za pomoc .

Hmyz na zdech

18 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

piky3*
hodnocení

2x

neni to nahodou lidove receno ,,rybenka,,

a zbavit... asi nejak chemii.

co mate za podlahu na wc? pokud dlazbu,tak by stacilo jen ty broucky poslapat ;)

pokud tam mate lino, a je ke zdi jen prilozene nebo tam je odchlipla lista,ak tam maji domov! staci koupit novou listu a lepidem ji zalepit, nebo vytesnit ji bilim akrylem.

tomino69*
hodnocení

Děkuji za odpověd . Na WC máme koberec , problém je že bydlíme v domě kde je víc bytů a za mísou je vlastně odtok odpadu okolo kterého je místo . A dále pak společné stoupačky . Takže nejlepší bude asi ta chemie . Ještě jednou díky

piky3*

no a pokud nepomuze chemie tak bude muset jit ten koberec ven *uspech*

ten hmyz se bude dle me zdrzovat v mistech kde se mu libi! to jest koberec a pod nim a u odtoku. pokud mohu doporucit... je li byt vas a hodlate tam zustat jeste nejaky patek,tak nebylo by spatne zainvestovat a udelat tam dlazbu,nebo lino ktere bude dobre prilinat ke stene (prilepene nebo podlahove listy)

tomino69*
hodnocení

Byt máme bohužel v pronájmu takže se nemohu pouštět do " žádných větších akcí " , zkusím nějaký ten spray proti hmyzu a uvidím co dál . Díky za ochotu .

piky3*
14.01.09 21:43

dobra

rybenka domácí

Jako rybenka se mi to zrovna nejeví, ale třeba už chemie zabrala...

tomino69*
hodnocení

Chemie zabrala , děkuji za pomoc .

ondrasek*

a co jste použila? stejné broučky mám po celém domě... když jsem odděal koberec v požnici zak jich tam bylo asi 20 ... a na WC se mi taky občas objeví

ondrasek*
tak já mám doma toto, nevím odkud to leze ,ale docela mi vadí
Hmyz na zdech #2

Je to svinka.

doplněno 08.02.09 10:23:

Lze ji hledat pod názvem Stínka obecná

ondrasek*

a co s tim a jak je vymítit :( mám pocit že mi lezou ze sklepa

Použijte jeden z mnoha prostředků proti lezoucímu hmyzu (doporučí v každé drogerii)

ondrasek*

no jo ale to je jen lokální to bych musel vystříkat každý pokoj a sklep a opakovaně ... na ifauně jsem se dočetl že je žerou pásovci ... tak že bych si jednoho pořídil?

No, lze to řešit i jinak, ale asi poněkud komplikovaněji. Zbavte ji prostředí, které jí vyhovuje, což je vlhkost. Jediný její přirozený nepřítel je pavouk, ale i tomu se občas dokáže ubránit svými lepkavými páchnoucími výtoky. Mimochodem, v přírodě je tento hmyz velmi užitečný...

doplněno 08.02.09 10:56:

Co se týká pavouků, samozřejmě záleží na druhu. Takže, někteří je žerou, to mám zas ověřeno já.

ondrasek*

pavouci po nich vůbec nejdou- vyzkoušeno , jo zbavit se vlhkosti ve starém domě by bylo supr, ale nereálné ... nějak nechápu co u nás pod kobercem žerou... že se jim tam tak daří

zuzee*

Dobrý den, my to máme doma taky. Nemáte doma náhodou hodně vlhko? Žije to prý ve vlhku, když je to doma, jedná se o vlhký byt. My tu máme taky dost vlhko, (je tu dokonce plíseň, mokré zdi...) a taky s tím nemůžeme nic dělat, je to obecní byt. Tech brouků nemáme moc, jen se sem tam objeví a to ve všech částech bytu. Když do něj stouchnu, stočí se do kuličky.

tomino69*
hodnocení

Použil jsem Raid proti lezoucímu hmyzu .

poradte.cz/...

Tenhle problém se tu už řešil, přečtěte si odkaz.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:
Otázky na téma rybenka

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]