Nejste přihlášen/a.
Ahoj všem , prosím Vás o radu . Začal se nám na zdech objevovat hmyz ( nejvíce na WC ) , nevíte někdo co je to a jak se toho zbavit? Je to přibližně 5mm velké . Připojuji fotogafii . Předem děkuji za pomoc .
neni to nahodou lidove receno ,,rybenka,,
a zbavit... asi nejak chemii.
co mate za podlahu na wc? pokud dlazbu,tak by stacilo jen ty broucky poslapat
pokud tam mate lino, a je ke zdi jen prilozene nebo tam je odchlipla lista,ak tam maji domov! staci koupit novou listu a lepidem ji zalepit, nebo vytesnit ji bilim akrylem.
Děkuji za odpověd . Na WC máme koberec , problém je že bydlíme v domě kde je víc bytů a za mísou je vlastně odtok odpadu okolo kterého je místo . A dále pak společné stoupačky . Takže nejlepší bude asi ta chemie . Ještě jednou díky
no a pokud nepomuze chemie tak bude muset jit ten koberec ven
ten hmyz se bude dle me zdrzovat v mistech kde se mu libi! to jest koberec a pod nim a u odtoku. pokud mohu doporucit... je li byt vas a hodlate tam zustat jeste nejaky patek,tak nebylo by spatne zainvestovat a udelat tam dlazbu,nebo lino ktere bude dobre prilinat ke stene (prilepene nebo podlahove listy)
Byt máme bohužel v pronájmu takže se nemohu pouštět do " žádných větších akcí " , zkusím nějaký ten spray proti hmyzu a uvidím co dál . Díky za ochotu .
a co jste použila? stejné broučky mám po celém domě... když jsem odděal koberec v požnici zak jich tam bylo asi 20 ... a na WC se mi taky občas objeví
no jo ale to je jen lokální to bych musel vystříkat každý pokoj a sklep a opakovaně ... na ifauně jsem se dočetl že je žerou pásovci ... tak že bych si jednoho pořídil?
No, lze to řešit i jinak, ale asi poněkud komplikovaněji. Zbavte ji prostředí, které jí vyhovuje, což je vlhkost. Jediný její přirozený nepřítel je pavouk, ale i tomu se občas dokáže ubránit svými lepkavými páchnoucími výtoky. Mimochodem, v přírodě je tento hmyz velmi užitečný...
doplněno 08.02.09 10:56:Co se týká pavouků, samozřejmě záleží na druhu. Takže, někteří je žerou, to mám zas ověřeno já.
pavouci po nich vůbec nejdou- vyzkoušeno , jo zbavit se vlhkosti ve starém domě by bylo supr, ale nereálné ... nějak nechápu co u nás pod kobercem žerou... že se jim tam tak daří
Dobrý den, my to máme doma taky. Nemáte doma náhodou hodně vlhko? Žije to prý ve vlhku, když je to doma, jedná se o vlhký byt. My tu máme taky dost vlhko, (je tu dokonce plíseň, mokré zdi...) a taky s tím nemůžeme nic dělat, je to obecní byt. Tech brouků nemáme moc, jen se sem tam objeví a to ve všech částech bytu. Když do něj stouchnu, stočí se do kuličky.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.