Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak poznat keramický nůž

Od: veronika2* odpovědí: 9 změna:

zdravím, chci se zeptat, jak poznám keramický nůž? Mamka mi ho koupila, podle mě to není keramický nůž, ale v obchodě bylo psáno že je..Je vyrobený normálně z kovu a magnetky na něm taky drží..tudíž, podle mě není keramický..nebo se pletu? prosím poraďte..

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

martin1965*
hodnocení

2x

Poslední dobou se objevily na trhu kovové nože potažené teflonem, mají různé barvy (růžová, červená, žlutá, modrá). Kov je na nich vidět jen na ostří. Možná takto došlo k záměně. Jinak keramické nože jsem viděl pouze bílé a černé. Takže podle barvy byste to také mohla asi rozlišit.

veronika2*
hodnocení

no jsou oranřové..a přesně jak říkáte..kov je na ostří..takže to není keramický nůž...děkuji za odpovědi :)

protoze teflon neni keramika, ale plast, nemuze v tom pripade jit o keramicky nuz. Nema keramicke ostri, oblozene dvema kovovymi platy? Ostri, jako nejtvrdsi cast, by bylo v podelne ose noze. Vyjde to levneji, brousi se sam, vydrzi i nejaky ten pad, diky oceli... Asi by slo o idealni nuz s vydrzi tak 20 let ostrosti. Zase by slo o ten princip hlodavych zubu, kdyz ocel v ostri by se opotrebovavala driv, nez to keramicke podelne jadro.

tomu jadru by stacilo byt "siroke" jen par nanometru, rekneme, jako ziletka... Ale kdopak ma dnes mikroskop? Zkusil bych mozna, jestli se zarizne pri jemnem tahu do nejake oceli. Jestli jo, tak by tam to jadro mohlo byt. Ocel tvrdost rekneme 7, zirkon rekneme 9. Mel by na oceli zanechat stopu.

doplněno 27.03.13 08:29:

nebo na sklu :)

hanher*

Jestli se jedná o tyto nože, skutečně je to "obyčejný nůž"s keramickým povlakem, keramickému nemůže ale v žádném případě konkurovat.

veronika2*

podle mě je to obyčejný kovový nůž, má plastovou rukojet, je celý barevný a mám ostří kovové...keramický nůž, by měl být asi úplně jiný, dle všech odpovědí..děkuji :)

hodnocení

0x

pridava se do neho kov, aby ho zachytily systemy na letisti. Zakladni slozka je "pancerove sklo", vetsinou zirkon tusim. Anebo, druhy zpusob - na kovovy nuz muze byt jen z jedne strany nanesena vrstva nanoDiamantu a nuz se pak dobrusuje sam, na principu zubu hlodavcu. Jedna strana mekci, druha tvrda. Takze nuz teoreticky muze byt kovovy. Vygooglit vyrobce stylem: forum jmeno vyrobce nuz...

doplněno 26.03.13 14:42:

napriklad google.sk/...

figurek*
hodnocení

0x

Máš ocelový nůž s keramickým povrchem.

Normální kuchyňské keramické nože, co je dávají v obchodech jako bonus za velký nákup, jsou skutečně z keramiky. Když takový nůž spadne na zem, zlomí se a je po noži.

tojane

Mně spadl keramický nůž na zem už asi třikrát a zatím je v celku. A prý už se dělají dokonce ohebné keramické nože.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]