Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak opravit litinové potrubí

Od: raduzb odpovědí: 9 změna:

Dobrý den, potřeboval bych poradit, jak opravit případně vyměnit prasklé litinové odpadní potrubí? Zda je možné nahradit např. plastem a jak při případné výměně to nové dostat mezi zazděné další části? Děkuji

Jak opravit litinové potrubí

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

repkin*
hodnocení

0x

Možné to samozřejmě je, v dnešní době je ideální vyměnit to za plast, pokud se k tomu dostanete, tak čím víc vyměníte, tím líp. Počítejte, že potrubí je již minimálně do poloviny zarostlé, takže se zmenšil průtok. Osobně jsem takhle vyměnil všechno v domě. S tím jak to dostat mezi ty dva kusy Vám poradí přímo ve firmě, kde prodávají takovéto potrubí. Nakupujte přímo ve skladu, rozdíl na dvoumetrové trubce oproti skladu a např. OBI je 20,-Kč, což je v konečném součtu všech dílů znát.

doplněno 24.03.13 12:55:

Myslím si, že jako nouzové řešení by ten asfalt mohl stačit.

olaf71*
hodnocení

0x

pokud stačí opravit narychlo, tak jestli je prasklina přístupná (podle označení na foto), tak bych to obrousil a zalepil

mili3478*
hodnocení

0x

Je to na dost blbem miste , v praci jsme resili to same pomohl kus asfaltoveho pasu ktery jsem nahral horakem vzal spqachtli a zaspachtloval to ,od te doby to netece

moto*

Asfaltem tom samozřejmě jde. Asfalt ale chladem křehne a i popraská, tak není na 100% spolehlivý.

Mám vyzkoušené podobné opravy případně i napojování pomoci silikonu a obvazu nebo gázy. Patlám nějakým sanitárním silikonem z kartuše a omotávám fáškem. Párkrát dokola, aby bylo silikonem dobře prosycené a když silikon zatuhne, drží jako helvitská víra a barák přežije. Když jsem měl zrovna po ruce, tak jsem i použíl i skelnou rohož co mám na laminování. Gáza ale bohatě stačí.

hodnocení

0x

Pokud se jedná o krátkou prasklinu, vyřešil bych to plechovou objímkou (cípantem) se šroubem, do které bych vožil gumu a utáhl.

hodnocení

0x

přesně jak je tu psáno,pokud to není nějak extra,očistil bych prasklinu kapku odmastil a použil lepidla která se dají použít i ve vodě,např makroflex ft 101,jinak bych to osobně vyměnil za plast,doma jsme to měli 25 let pod podlahou a za tu dobu byla právě litina nejvíce zanešená,kamenina skoro nic ale litina třetinový otvor.

hop®
hodnocení

0x

Pokud jinak s odpady není problém, použil bych již zmiňovaný flastr z natavené ipy. Je to provizorní oprava na dlouhá léta. Pokud budete vyměňovat, chtělo by to vyměnit už komplet a to není zanedbatelná investice...

teempe44*
hodnocení

0x

Potrubie je nutne podopriet,liatina je tazka a preto to asi prasklo. Potom poteubie ocistite, zdrsnite a nakoniec zalepte stavebnym tmelom /medvedie hov../.Dostat ho v kartusi. Ten tmel treba rozotriet asi 5-6cm od praskliny.

hodnocení

0x

Podepřít a zalepit mamutem. Asfalt nee. Nebo celé vyházet a dát PVC. Zazděné části vysekat.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]