Nejste přihlášen/a.
Dobry den,
v malem panelakovem byte renovuji kuchyni, ze stoupacky jsem nechal vyvest k zamyslenemu mistu linky odpadni trubku (50 PP-HT s redukci na 40 tesne pred sifonem), trubky pro privod teple a studene vody + potrubi na plyn (zakoncene kohoutem a hadici dle normy pro pripojeni desky). Toto potrubi vede nad sebou v objimkach podel osekane zdi na niz je zady prirazena spodni linka. Co me trochu desi je, ze smerem na tuto zed jsou primo namirena zada el. horkovzdusne trouby cca v urovni potrubi s vodou a odpadem. V navodu trouby je uvedeno ze od zad trouby ke zdi ma byt min. 3.5cm vule coz tam urcite je (tak 5cm ke zdi, urcite 3.5cm k vodnim trubkam a tak 2cm k odpadni trubce). V navodu trouby je uvedeno, ze okolni materialy by mely mit tepelnou odolnost az 100C (jedna se o troubu Siemens).
Kuchynari me ujistili, ze se to takto bezne dela (rozumej matla) v panelacich vsude. Presto, nerad bych aby mi trouba rozpustila nedej boze vodni trubku nebo odpad, ci tak neco. Doporucili byste tam dat nejakou tepelnou izolaci mezi trubky a troubu? (pak se mi nepodari ale dodrzet 3.5cm), pripadne - na tech trubkach neni ani takova ta pena - ekoflex ci aeroflex, mam to poridit? Nahore bude samozrejme az ke zdi/obkladu prac. deska. Nerad bych neco zanedbal, radsi do toho vrazim par stovek (trubek je necely metr dvacet), nez pak resit nejaky prusvih.
Průšvih nebude, "izolační pěnu" tam nedávejte, vydrží menší teploty než vlastní PP-R tedy ty vodovodní trubky, ještě by zmenšila odstup od trouby.
Tyto trubky se svařují teplotami okolo 300°C, teplota 100°C jim nemůže ublížit, běžně bývá v nvých kuchyňských linkách takto voda vedena.
Jen bych se snažil zabránit přímému kontaktu trouby a trubek, což - jak popisujete - je s velkou rezervou...
doplněno 24.03.13 00:06:... pokud si na netu zjistíte a ověříte technické parametry a tepelnou odolnost materiálů, budete v klidu, věřte...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.