Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Studený pokoj-čím přitopit?

Od: gabca® odpovědí: 9 změna:

Dobrý večer,nemáte někdo zkušenosti s infrapanely?

Jedna místnost v domě (severní strana) je dost studená.

Uvažuji o tomto způsobu přitápění.Jenže nevím jaký panel koupit a od jaké firmy.

Můžete mi někdo poradit?Díky

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x

K vytápění bych infrapanel asi nepoužíval Je to, jako když budete sedět večer u táboráku - zepředu vám bude horko, záda Vám nastydnou. Místnost s tím nevytopíte.

hodnocení

Takže ty firmy co nabízejí vytápění těmito panely, uvádí nepravdu?Nabízí se panely, které vypadají jako obraz a sálá z nich teplo.

Nechci zpochybňovat vaše názory.To vůbec ne.Naopak jsem za ně ráda, protože ten můj problém s přitápěním budu řešit jinak.

Ale právě mě vaše názory přinutili se zamyslet jak to s tímhle způsobem vytápění vlastně je?

Ty infrapanely neohřívají vzduch, ale předměty, na které září. Takže od nich cítíte příjemné sálavé teplo, když jste v jejich dosahu. Vzduch v místnosti se pak ohřívá až následně od ohřátých předmětů. Ono to samozřejmě není tak černo - bílé. I od toho panelu se vzduch částečně ohřeje, ale ne tolik, jako například od konvektorového topení, či olejového radiátoru. Jako doplňkové topidlo je to vhodné, na celkové vytápění už méně.

hodnocení

Tak díky, ale stejně pořád nevím co udělat.

Chci (musím) řešit jen přitápění.Tu místnost obývá babička a starým lidem je zima pořád.Jinam jí dát nemůžem, protože u této místnosti je také koupelna, kterou využívá jen ona.

Pokud jí tam koupím teplovzdušný ventilátor, tak nás "sežere", protože ten poběží 24 hodin denně.Ona ho vypínat nebude.To vím, protože má elektrickou vyhřívací botu a ta jede pořád.

Tak nevím.

jendad

Elektrické topení je nejdražší , zvlášt když vás vychází kw na 5kč . Pokud by jste topili trvale , tak proto jsem vám dával ten odkaz na klimatizaci . Tam se dostanete na 1/3 a ještě když budete mít levnější tarif , tak níže než cenu plynu . Potom se vám to muže ta investice zaplatit i klidně za dva roky. Rozhodnutí je na vás .

Jak jsem psal u přímotopu (ventilátor nebo infra) je vždy 100% předání . Tam z toho víc nevycucnete . Jinak tady je odkaz na vytápění kdy předělal klimatizaci a vrazil tam teplovodní vyměník(podlahovka) divamse.cz/...

dericcaster*
hodnocení

0x

Nevím, ale příjde mi, že účinější jsou teplovzdušná topidla. Pokud je to jen na občasné přitopení tak stačí i malé za pár stovek. Pokud nechcete kravál od ventilátoru, tak jsou i sálavé typy.

hodnocení

No to je právě ono.Dívala jsem se i na teplovzdušné ventilátory, ale tam je zase vyšší příkon.

Ale asi je pravda, že by nemusel běžet tak dlouho jako ten panel?To je právě to co nevím.

jendad

Pokud chcete teplo , musíte ho dodat do pokoje. U elektrických topidel je cca až 100% učinnost . Tam je jedno co použijete , 1kw dá prostě jeden kilowat . Pokud má ten ventilátor , větší příkon znamená to , že více topí - dá více tepla než ten infrapanel.

Pokud přemýšlíte nad dlouhodobějším vytápěním , pořidte si klimatizaci. To je vlastně tepelné čerpadlo a dá vám okolo 0°c z 1kw až 3kw vykonu

dum.bazos.cz/...

forum.tzb-info.cz/...

jabraka*
hodnocení

0x

O ten příkon vlastně jde.Žárovkou 100W se pokojík v zimě určitě nevytopí.Ten příkon je potřeba volit kolem 3000W.Infrapanel ale hřeje jen na pevné předměty.tam kam je namířeno sálání je vedro,jinde kosa.

JABRAKA

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]