Nejste přihlášen/a.
Přátelé chystám se oplotit chatu , kde je pouze živý plot po délce celého pozemku.A chci se zeptat zda-li má někdo zkušenost s ploty umělými . Jeden soused má umělý plot a prý je lepší než dřevěný. Nehnije a neztrácí barvu. Ale asi to bude dražší co. Taky je možno udělat z pletiva , ale to se mi nelíbí. Budu ráda když mi napíše někdo kdo má s tím zkušenost. Pozemek měří 400m2
Umělý plot je hnusný už jako nový, natož když po letech vyšisuje UV zářením. Nedělejte si iluzi - každý plast degraduje a tudíž každý bledne a křehne. Jakž takž k světu vypadají plastové ploty vyrobené podobně jako plastová okna - tedy plastový profil polepený dekorativní fólií. Ale tam je cena trochu někde jinde a navíc se ta fólie lehce poškodí. Pokud chcete plot levný a bezúdržbový, tak asi nejlepší bude pletivo povlakované plastem
Taky jsem o plotu hodně uvažovala. Vždycky se mi líbil plot živý,ale máme psa a navíc jsme až na konci ulici a za náma už jsou pole,takže tím živý plot padl. Taky se mi líbil dřevěný,ale máme hodně velký pozemek,takže by nás to přišlo až moc draho. No takže nakonec vyhrálo poplastované zelené pletivo.Objednávali jsme na u aplegu.Asi k němu ještě něco vysázím,ať je to trochu veselejší
Já to vyřešil poplastovaným pletivem a vysázením v části thůjí, v části živý plot, takže do pár let to bude prorostlé a plot nebude vidět. Plastové plaňky mám na bráně. Vyjdou laciněji než dřevo, nemusí se udržovat, ale zase víc pracují (v létě je to nafouknuté). Ale je to bez údržby. Prostě všechno má své pro a proti. Vzhledově - na dálku vypadá jako plaňkový, z blízka je poznat, že jde o plast. Ale tohle neřeším, z mé strany je zakrytý a jak to vypadá z venku mi je šumafuk.:D
taky máme ze dvou stran živý plot, je dost hustý , ale pejsek od sousedu si tam vždy najde místo a hrabe mi v záhonu..z třetí strany je skleník a malý dřevěný plůtek a na celé čtvrté straně jsou tuje a v rohu u bramborového políčka je kompost. Lze tam jednoduše vejít i člověk nejenom pes. PRoto jsemm se rozhodla pro plot a branku.. Bude to i finančně náročné , ale celá rodina to zvládneme. děkuji za odpovědi. hezké jaro přeje Korina
Z toho co jsem tu viděl se mi tu asi nejvíc líbilo to řešení s poplastovaným (i když já bych spíš sáhl po pozinkovaném) plotem + tújky/zimolez/ptačí zob aby to lépe vypadalo. Tady ale zas vyjde levnějc to poplastované, čili pokud cílem je cena, vzhůru do něj...
Čistě umělý plot, z tím já ani nikdo z mých známých zkušenosti nemáme a upřímně, zdá se mi to nějaké trochu podivné.
P.S. Komu se zdá plotové pletivo - klasické kosočtverce- ošklivé, nechť se podívá na karisítě, to by si pak člověk připadal jako v pasťáku či za mřížemi...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.