Nejste přihlášen/a.
Zdravím,
měl bych na Vás prosbu. Nevíte jak nastavit na presovači DeLonghi ecam 22.110 ristretto? Množství vody mám nastavenou na ristretto. Dávku taky, ale dobá přípravy je asi 5 vteřin. Příjde mi že to je jen obarvená voda Jde nastavit aby obsah 20-30ml vytékal pozvolna asi 20 vteřin?
Pokud máte s tímto zušenost, budu Vám vděčný
Kolenc
Je to tak. Je to jen a jen v hrubosti a množství kávy. Porci kávy je optimální nastavit na 7 gramů a pak jen seřizujte hrubost mletí, tak aby espresso natékalo tak 25 vteřin do nahřátého hrnku, po stěně a z co nejmenší výšky. Koukal jsem na Vámi uvedený typ a ten vypadá už velmi, velmi slušně. Zabudovaný mlýnek je vždy trochu problém, protože se káva ohřívá od přístroje a to jí nedělá moc dobře (správně by se káva měla skladovat v chladu). Dá se to ale řešit tak, že nasypte do přístroje jen nejmenší množství zrnkové kávy, které jde. Samozřejmě je pak důležitý také druh kávy, ale jak píšete, 5 vteřin fakt znamená, že káva je velmi hrubá. Mnoho zdaru při přípravě tohoto výtečného nápoje.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.