Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Údržba wafek

Od: loska odpovědí: 4 změna:

ahoj poradíte mi někdo jestli se musej wawky nějak udržovat pro správné vytápění? Já nikdy wawky neměl a ted je máme v nově koupeném baráku a vím akorát jak je zapnout a vypnout jinak o nich nevim nic poradíte? děkuji

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

4x

Tahle kamna dokážou fungovat i několik (desítek) let bez údržby, je ale dobré je nechat řekněme po 2 - 3 letech prohlédnout, vyčistit a seřídit odborníkem. Můžete tím ušetřit dost peněz za plyn. V zásadě platí, že pokud máte začouzené kontrolní sklíčko, nebo je začernalá fasáda okolo výdechu, je už na údržbu trochu pozdě.

ben®
hodnocení

3x

Dobrý den, měl jsem topidlo GAMAT. V podstatě bylo bez údržby, pouze jednou za rok jsem sundal oplechování (stačí k tomu šroubovák) a pořádně vyčistil prach. Ale, jenom, aby se nevypaloval a nebylo to cítit. Dejte pozor, aby se nic neulomilo - já jsem používal štětec a vysavač. Do "kotle" se dostane pouze servisák a nic se tam čistit nemusí. Ovšem, v případě poruchy to musí dělat plynař a ne kutil.

Jinak, je dobré po sezoně zavřít ten uzávěr plynu na trubce - ušetří to peníze, protože i ten plamének má spotřebu. Také se občas podívejte z okna (pokud to nejsou kamna do komína), jestli není nečistota v tom otvoru pod oknem. Pokud jsou s odtahem do komína, tak by měla být jednou ročně revize komína. Zdravím!

figurek*
hodnocení

0x

mrkněte se na link a stáhněte si návod, jestli jsou to ty vaše.

karma-as.cz/...

V návodech se obvykle píše, že je doporučené jednou ročně zavolat odborného pracovníka na vyčištění a kontrolu.

Údržba wafek

hodnocení

0x

Jestliže vám dobře fungují, nešťourejte do nich. Začátkem září objednejte plynaře-opraváře, který je prohlédne, případně vyčistí a seřídí. Udělejte to před topnou sezonou. Každý plynař toto nedělá, neumí to, nemá náhradní díly. ;) Sám do nich vůbec nezasahujte!

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]