Nejste přihlášen/a.
Bydlíme v nájemním bytě, majitel se rozhodl bytovku zateplit včetně plastových oken. V dřívější době jsme se ve svém bytě museli podílet příspěvkem spoluúčastí 1/3 celkové ceny na všechny opravy , tedy i na výměně oken. Všichni nájemníci v bytovce, ale nemají vyměněná plastová okna. Ty budou teď součástí celkové sumy zateplení bytovky a všem stejným dílem rozúčtovány do nájmu. Chtěli bysme vědět, zda máme nárok na vrácení zaplacených třetin na okna i třeba v nižších částkách. Myslíme si, že je to nespravedlivé . Proč máme doplácet i za ty ,kteří okna nemají vyměněné a nemusejí 1/3 zaplatit.
No, promiň, ale snad platíš nájem? Kdyby za mnou přišel majitel, že se mám podílet 1/3 na zateplení, tak řeknu, že klidně, když půjdeme na katastr a převede na mě 1/3 domu a samozřejmě mi přenechá 1/3 nájemného od všech nájemníků.
Je to jeho nemovitost, jak jste mohli souhlasit s investicí do cizího majetku? Ještě počkej na někoho s právním povědomím, ale obávám se, že jste v podstatě darovali majiteli investice do jeho majetku. Možná by šlo zkusit hrát na to, zda ten dar od vás přiznal v daních, ale obávám se, že šance je mizivá.
V bytových domech je praxe,že majitelé bytů přispívají na údržbu bytu a revitalizaci pravidelně do tak zv. fondu oprav.Pokud jde o investiční náklady,spíše se používá forma úvěrování z některé banky.Nájemce bytu ale nezajímá,jakým způsobem majitel realizuje revitalizaci bytu.Zásadní je pouze smlouva o bydlení.Pokud v ní není i klausule o příspěvku na investiční úpravy,pak platí smlouva o nájmu.
JABRAKA
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.