Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
topení v dvougeneračním RD řídím pomoci vícezónového regulátoru honeywell evohome. Plynový kotel je 18 let starý - thermona. Uvažuji o jeho výměně za modernější typ a pro regulaci použít protokol Opentherm (modulu R8810A1018). Dočetl jsem se však o možných problémech v kompatibilitě jednotlivých Opentherm zařízení. Máte někdo s tímto zkušenosti? Kterého výrobce kotlů s podporou Opentherm doporučujete? zatím jsem narazil na: thermona, hermann, ferroli, baxi... az na thermonu mi tito vyrobci nic moc nerikaji...
jedna se o regulator Evohome od honeywell
Podle vyjádření Honewellu je použiti Evohome + Opentherm modulu R8810A1018 spolu s kotli českých výrobců problematické a použiti Opentherm spíše nedoporučuji.
Doporučení je koupit kotel s vlastní Ekvitermni regulaci a Evohome použít jako zonovou regulaci.
Vidím, že jste solventní člověk. Pak bych vám doporučil snad jen to, že když už chcete koupit a provozovat tak drahé zařízení, pak si ho nechejte dodat, namontovat a oživit odbornou firmou.
Jiné doporučení nemám. To co poptáváte, není nic pro domácí kutily.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.