Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Výpočet elektřiny?

Od: achci* odpovědí: 13 změna:

Dobry den můžete mi poradit? Spíše napsat jestli počítám dobre?! Chci si vypočítat elektřinu! Jak sem se nastehovala měla stav VT 9421 a ted je 10145 a NT 16666 a ted 18911.prosim vás tak momentální stav minus ten předním to budu mít uz mwh a pak vydělá 1000? Je to správně? Pak nakonec odečtu měsíční zálohy a bude to ok? Děkuji moc

13 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

jirbar*
hodnocení

0x

Porasil bych, ale zapomněl jsem sčítat a odčítat.

vladaj

Vážený, každý není takový "inteligent", jako vy a není nad takovouto debilní odpovědí...

zabu
hodnocení

0x

Celá čísla na elektroměru ukazují kWh. Rozdíl stavu předchozího a nynějšího dá spotřebu v kWh ve VT a v NT.

Každá spotřeba zvlášť se vynásobí tarifem za kWh - je jiný ve VT a jiný v NT.

Sečtete VT a NT.

K tomu se přičtou stálé platby krát počet měsíců za který počítáte odběr.

Pokud jste neměla už předtím tarify s DPH, vynásobíte výsledek 1,2. To je DPH.

No a máte útratu.

Odečtete zaplacené zálohy, a máte výsledek. Když bude do mínusu, jste na tom dobře. Když bude do plusu, budete doplácet.

achci*
20.03.13 19:12
hodnocení

DíkyDíky

iz*
hodnocení

0x

Jestli dobře počítám, spotřebovala jste 724 kWh (0,724 MWh) ve VT a 2.245 kWh (2,245 MWh) v NT.

Nezapomeňte přičíst stálý měsíční plat za příslušný počet měsíců. Od výsledku odečtěte měsíční zálohy a mělo by Vám vyjít, kolik budete doplácet, případně kolik Vám budou vracet.

achci*
hodnocení

DěkujiDěkuji

ronyx*
hodnocení

0x

Jen bych doplnil - cena za kWh (MWh) se liší taky podle sazby, kterou máte - např. D25d a pod.

Pro svoji potřebu používám tabulky s vypočtenou cenou uvedené zde tzb-info.cz/...

vtnt
hodnocení

0x
Co znamenaji ty zkratky VT, resp. NT? Predpokladam, ze je to "denni" a "nocni" proud?
zabu

VT = vysoký tarif, neboli lidově denní proud

NT = nízký tarif neboli noční proud.

vtnt
Dekuji. *palec*
Myslel jsem, ze NT je z anglickeho NighT nebo nemeckeho NachT a nedokazal jsem najit vysvetleni pro to "VT" :)
vtnt

Jeste jsem mel pro "NT" vysvetleni "Nocni neco", ale stejne jsem nevedel, nocni co. :( Slovo "tarif" me nenapadlo *zed*

Jeste jednou diky za vysvetleni. *slunce*

zabu

Rádo se stalo. Přijďte zas.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]