Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Koupelna - Ytong a SDK v kombinaci

Od: lopo odpovědí: 10 změna:

Mám dotaz zda-li někdo řešil stavbu jádra v kombinaci Ytong a SDK.

Chtěl bych totiž kvůli šoupačkám ze skla jednu stěnu z SDK, je s tím problém, jak tyto dvě technologie návazat na sebe?

Prosím odpovídejte pouze na dotaz nerad bych tu debatu jak bych to měl udělat nejlépe a že je to špatný nápad atd,

zajímá mne jestli je možné či není, či případné provedení a komplikace

Předem děkuji

10 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

A proč ne?Sice jsem stěnu z SDK nedělal,zdi - ytong,strop -SDK.Yzong jde zkombinovat i se dřevem (přes závěsný systém.,profily ...)Navzájem se naváží na sebe stejně jako na normální cihlu ...

ladaadal*
hodnocení

0x

Neviděl bych v navázání žádný velký problém. A jak si to doma vyřešíš či uděláš je jen tvoje věc. Kombinace Ytong-SDK se dělá běžně.

hodnocení

0x

Jelikož jste žádal jen odpovědi na toto: jak tyto dvě technologie návazat na sebe, klidně poradím jak to spojit, jen musíte více popsat detaily spojení, zdali jdou materiály k sobě rovně, či do rohu, zdali Vám jde jen o přechod mezi SDK a omítkou, či jak spojit tyto stěny..

neexistuje nejde, umím, neumím, chce se mi, nechce se mi.

doplněno 20.03.13 16:38:

lopo, přiznám se, že nevidím jediný problém, jak to udělat,

nechcete si promluvit on line?

lopo
hodnocení

Předpokládám 2 varinaty podle toho co mi bude řečeno:

1) Stěna ke kuchyni z Ytongu zbytek SDK

2)všechno z Ytongu pouze vložená stěna z SDK s pouzdrem na dveře

čili na rovné stěny

Koupelna - Ytong a SDK v kombinaci
lopo
hodnocení

obrázek je v obráceném pořadí

jabraka*
hodnocení

0x

Pro stavbu stěn koupelny po vybourání umakartu máme odzkoušené použití sádrovláknitých desek.Jednak jejich pevnost je proti sádrokartonu neporovnatelná.Spoje se provádějí slepením čel desek a stěna je tak kompaktnější.Také upevnění skříněk a armatur je bezpečnější.

JABRAKA

archkaberle
Dobrý den pane "Jabraka", vy jste jako chodící reklama na sádrovláknité desky Rigidur. Doporučujete je snad všude a na všechno... Jedná se samozřejmě o výborný materiál, ale pán se ptá na SDK a Ytong.
Ing.arch.Kaberle
lopo
hodnocení

Musím uznat že vlastnosti jejich výrobků mne zaujaly. Dík za tip

Až budu chodit po kachličkách a deskách, konstrukcích atd... určitě to vezmu v potaz

jabraka*

Pane architekte,přijďte se na takovou koupelnu podívat,pak usuzujte.

JABRAKA

lopo
hodnocení

Koukno na to zvážím radu ;)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]