Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
potřeboval bych poradit, jak se vyzdívá šachta na technologii bazénu. Že to lze ze ztraceného bednění a odizoluje bych pochopil, ale jak se udělá samotný záklop této šachty s vlezem dovnitř? Vyšalovat, vybetonovat? Nemáte někdo vlastní zkušenost nebo případně foto? Děkuji za rady
máme plastovou šachtu asi 1m3 pro filtraci k bazénu i s plastovým poklopem, už je pod zemí asi 7 let a osvědčila se
To já samozřejmě vím, že prodávají šachty, ale při cenách kolem 8 tis. mi to přijde jako zbytečný luxus. Proto bych ji chtěl udělat ze ztraceného bednění, odizolovat a zakrýt, což nevyjde ani na polovinu.. Jen přesně nevím, čím to zakrýt. Přemýšlím, jestli nekoupím nějaké plastové víko od výrobců těch plastových šachet. Ale jinak díky za rady.
Dobrý den, u známého jsem viděl "studnu". Ale, on říkal, že v tom má filtr k bazénu. Nevím, zda je to dobrý nápad, ale on to udělal jako kopanou studnu, vložil skruže a nahoře byl bet. poklop (takové ty dvě půlkruhové desky). Možná můžete udělat dle svého záměru a ukončit tímto kruhovým poklopem.
Záleží na průměru šachty, resp. rozměrů A x B. Na dno šachty bych asi použil dlaždice, aby se případně mohla vsakovat voda (tedy jen do písku). Jinak, bazénovou šachtu lze koupit jako celek (asi plastovou). Podívejte se na Google a zadejte "bazenova sachta"a také i volbu Obrázky. Zdravím!
doplněno 21.03.13 18:29:Podívejte se ještě viz odkaz - je tam sortiment betonářských výrobků (i poklopů) - vpravo je menu.
Jak jednoduché-buďto použijete jak psal Ben,nebo použijete sdesku obdélníkovou s opět harnatým průlezem,nebo můžete použít PZ desky a zbytek u průlezu dobetonovat,nebo podšalovat a zabetonovat...Možností je.
doplněno 20.03.13 12:24:Šachtu lze koupit jak plastovou,tak i betonovou,záleží jen na přání a rozměrech
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.