Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Provětraná podlaha - izolace

Od: poutnik01* odpovědí: 11 změna:

Dobrý den , opravuji starý dům , vytvořil jsem provětranou podlahu . Po 1,5 m jsem protáhl drenážní trubky ( husí krky ) obvodovímy zdmi ven . Mezi narovnal kámen , navrch dal textýlii na ni kari síť a vše zalil 10 cm betonu. Trubky které prostupují zdí jsou asi 30 cm nad venkovním terénem ale ve vnitř jsou asi o 50 cm výše než je budoucí čistá podlaha. Trubky jsou zasekány do zdi tak aby po oštukování byly ve zdi . Zdi jsou oškrabány a proškrabaná spára 2-3cm . Ještě , je to starý kameno cihelný dům .

Otázka : Ze vnitř domu po obvodu zdí do víšky 1m zdi obložím extrudovaným polisterénem 10cm , nad tímto ( soklem) zet omítnu omítkou s Baurexovou přísadou .

Co si o tomto záměru myslíte dělám dobře?

Ty trubky přeci musím něčím tepelně izolovat , pokud je jenom omítnu tak v tom místě bude zet promrzat.

Nebo mi navrhněte jiný způsob izolace.

Předem děkuji za všechny odpovědi .

Pokud se mi to povede tak přiložím obrázek . Pokud ne tak spousty obrázků najdete na : jirkaaanicka.rajce.idnes./...

Jirka

11 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Poutníku, zateplovat zevnitř? to snad nemyslíte vážně?

Přeji Vám sucho v baráku, ale obávám se že přání je málo. jak máte zateplenou podlahu?

poutnik01*
hodnocení

Na podkladovém betonu bude 20 cm polistirenu , alu folie a 10 cm betonu - podlahové topení.

Prostupy budou ještě nad čistou podlahou .

jirka

proč nevytáhnete trubky hluboko pod izolací, vždyť to bude silně ochlazovat zdi!

jak jednoduché vložit hydroizolaci do zdi..

ale již je hotovo..

poutnik01*
hodnocení

Asi vám nerozumím.

to neřešte, je již hotovo,

zateplení zevnitř je špatné řešení,

doplněno 19.03.13 20:12:

bohužel neporadím, páč nevím jak zaizolovat trubky, které vedou ve zdi. Sále bude proudit studený vzduch a ochlazovat stěnu zevnitř

Snad jen přebourat a vytáhnout až nad izolaci.

doplněno 19.03.13 20:43:

omlouvám se, musel jsem to nedopsat, páč volal tazatel z Olomouce..

Trubky by bylo vhodné zasekat níže ve zdi, tak, aby byli pod úrovni tepelné izolace na podlaze, nikoliv aby ochlazovalo stěny.

přiznám se, že tento způsob se mi nezamlouvá, jsem pro vložení dodatečné hydroizolace. pak nemusíte dělat odvětrání a ochlazovat stěny..

doplněno 20.03.13 16:35:

vložit hydroizolaci do zdi.

poutnik01*
hodnocení

Poradíte mi prosím, co je správné řešení mého problému?

poutnik01*
hodnocení

Děkuju za odpovědi , nejsem si jist že jsme si porozuměly . Je mi jasné že by to chtělo vydět .

Ještě jednou děkuji.

hop®
hodnocení

0x
Nechápu: "Trubky které prostupují zdí jsou asi 30 cm nad venkovním terénem ale ve vnitř jsou asi o 50 cm výše než je budoucí čistá podlaha" *nevi*
poutnik01*
hodnocení

Místy je dům pod úrovní okolní země.

doplněno 19.03.13 20:00:

Kdiž se podíváte na ty fotky na rajčeti tak pochopíte

moula*
hodnocení

0x

Já bych ty žluté hadice vyvedl vodorovně v úrovni jak jsou položeny na podlaze skrz zdi a až na vnější zdi je vyvedl nad terén a zakomponoval je do vnější izolace nebo zasekal. Já jsem je vyvedl trochu šikmo zevnitř ven diamantem vyřezanými dírami průměru 150mm s kanalizačnímími plastovými rourami jen skrz zeď, zbytek jsem taky dal žluté drenážky a mezi ně kámen a na druhé straně jsem je svedl do nepoužívaného funkčního komína . Tak jak to máte vy, bych to nikdy nedělal - taháte si venkovní zimu na vnitřní povrch zdi! Ojojoj!

asd*
hodnocení

0x

ale ve vnitř jsou asi o 50 cm výše než je budoucí čistá podlaha

- tohle je průšvih, v místě vedení trubky bude studený povrch zdi a bude tam kondenzovat vlhkost z místnosti.

Měl jste se ptát ještě před realizací..*zed* Ideální by bylo celé to předělat. Jako nouzovka by šlo izolovat pouze samotné trubky ve zdi.

Plošná izolace zdí zevnitř (sokl z izolace metr vysoký) by byla hrubá chyba.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]