Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Vlnitý eternit cembrit

Od: gorro® odpovědí: 6 změna:

Dobrý den,budu vyměnovat 2 desky vlnit.eternitu a potřebuji je trošku zkrátit a ustřihnout rohy. Čím bych to měl udělat, když nemám rozbruzku?

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

mirex*
hodnocení

2x

Pilka na železo, hrubý smirek nebo karborundum...

ben®
hodnocení

2x

Dobrý den, já jsem řezal eternit. šablony také listem pilky na železo. Jde to dobře, ale ten prach by se neměl vdechovat - prý škodí zdraví. Ten list pilky je nutné držet v prac. rukavicích a pokud se zadrhne, tak se nezraníte. Zdravím!

hodnocení

Pánové díky, zkusim to plátkem na železo*modla*

frabos
hodnocení

0x

Jelikož eternitové desky obsahují azbestová vlákna, doporučil bych řezat eternit alespoň v roušce, jelikož by mohlo dojít k vdechování prachu. Dnes se eternit považuje za nebezpečný materiál a např. likvidaci střechy z eternitové krytiny musí dnes provádět specializovaná firma, nebo s tímto materiálem musí speciálně zacházet - uzavřené kontejnery, potvrzení o likvidaci materiálu apod...

parazit

"Frabos"Vy nežijete v čechách.

Sousedovy rušily střechu a když jsem viděl tu *smich*SPECIALNí FIRMU*smich*

no něco strašnýho 6 UKarbaitu. 1slovensky hovořící předák a 1 kontejner.

Dobytkové to házely ze střechy a bordel všude.

dodneška se mi soused nepochlubil kolik za to dal.

PS.neuražte se ale zaujala mě ta vaše *smich*SPECIALNí FIRMA*smich*

ladaadal*
hodnocení

0x

On si hlavně Fragos nevšiml, že jde o Cembrit, který jako takový už je ekologický. Sice vydrží cca 160x méně, než starý dobrý eternit, ale zelený mozečci si to nedaj vymluvit.

Jinak i u starého Eternitu - uřezat pár růžků bych absolutně neřešil. To není o tom, že sáhneš na eternit holou rukou a do roka jsi na marách, protože z něj máš rakovinu.*smich*

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]