Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,budu vyměnovat 2 desky vlnit.eternitu a potřebuji je trošku zkrátit a ustřihnout rohy. Čím bych to měl udělat, když nemám rozbruzku?
Dobrý den, já jsem řezal eternit. šablony také listem pilky na železo. Jde to dobře, ale ten prach by se neměl vdechovat - prý škodí zdraví. Ten list pilky je nutné držet v prac. rukavicích a pokud se zadrhne, tak se nezraníte. Zdravím!
Jelikož eternitové desky obsahují azbestová vlákna, doporučil bych řezat eternit alespoň v roušce, jelikož by mohlo dojít k vdechování prachu. Dnes se eternit považuje za nebezpečný materiál a např. likvidaci střechy z eternitové krytiny musí dnes provádět specializovaná firma, nebo s tímto materiálem musí speciálně zacházet - uzavřené kontejnery, potvrzení o likvidaci materiálu apod...
"Frabos"Vy nežijete v čechách.
Sousedovy rušily střechu a když jsem viděl tu SPECIALNí FIRMU
no něco strašnýho 6 UKarbaitu. 1slovensky hovořící předák a 1 kontejner.
Dobytkové to házely ze střechy a bordel všude.
dodneška se mi soused nepochlubil kolik za to dal.
PS.neuražte se ale zaujala mě ta vaše SPECIALNí FIRMA
On si hlavně Fragos nevšiml, že jde o Cembrit, který jako takový už je ekologický. Sice vydrží cca 160x méně, než starý dobrý eternit, ale zelený mozečci si to nedaj vymluvit.
Jinak i u starého Eternitu - uřezat pár růžků bych absolutně neřešil. To není o tom, že sáhneš na eternit holou rukou a do roka jsi na marách, protože z něj máš rakovinu.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.