Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Komu dát vědět o změně trvalého bydliště

Od: ivetinka111 odpovědí: 2 změna:

Dobrý den, včera jsem si změnila trvalý pobyt(TP). Můžete mi prosím poradit komu všemu mám napsat, že mám jinou adresu TP a jestli to musím psát doporučeně? Nebo stačí emailem? Říkali mi, že OP určitě a pak abych na někoho nezapoměla.Děkuji.Iva

2 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

lidka*
hodnocení

2x

Ivetko, sama jsem si to před rokem zjišťovala, tak doufám, že to podstatné si ještě pamatuji. Tak především změna OP, řidičák, pas, v zaměstnání - to vám možná na povinném pojištění nahlásí, t.j. sociální a zdravotní pojištění, potom životní a majetkové pojistky, pokud máte, u lékaře, na poště, na bance. Na úřadě by si to měli na odpady změnit sami, ale nevím, jak to mají ve vyhlášce s oznamovací povinností. Teď mě ještě napadl finančák a živnostenský - v případě, že podnikáte. Stručně jsou to všichni, s kým máte podepsanou smlouvu a nebo přihlášku a kde se budete proukazovat OP. Zkusila bych to emailem tam, kde je to oznamovací povinnost. Ale i tam, kde máte smlouvu, mají formuláře na stránkách - zrovna jsem si je stahovala a posílala u České pojišťovny. No a teď bych málem zapomněla na přepis energií, pokud jste odběratelem. To už by stačilo, že? Ale třeba ve Vašem případě můžete hodně věcí škrtnout! *uf*

doplněno 10.12.08 09:49: Pozor na změnu bydliště: kde ji musíte hlásit a jak na ní ...

Tady je to dopodrobna popsáno, jsou tam i lhůty a další informace. Tak pevné nervy - to se zvládne postupně *hej*

ivetinka111
hodnocení

Děkuji móc za radu, teď před svátkama to nebude asi žádná sranda.Děkuji. Iveta

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]