Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, včera jsem si změnila trvalý pobyt(TP). Můžete mi prosím poradit komu všemu mám napsat, že mám jinou adresu TP a jestli to musím psát doporučeně? Nebo stačí emailem? Říkali mi, že OP určitě a pak abych na někoho nezapoměla.Děkuji.Iva
Ivetko, sama jsem si to před rokem zjišťovala, tak doufám, že to podstatné si ještě pamatuji. Tak především změna OP, řidičák, pas, v zaměstnání - to vám možná na povinném pojištění nahlásí, t.j. sociální a zdravotní pojištění, potom životní a majetkové pojistky, pokud máte, u lékaře, na poště, na bance. Na úřadě by si to měli na odpady změnit sami, ale nevím, jak to mají ve vyhlášce s oznamovací povinností. Teď mě ještě napadl finančák a živnostenský - v případě, že podnikáte. Stručně jsou to všichni, s kým máte podepsanou smlouvu a nebo přihlášku a kde se budete proukazovat OP. Zkusila bych to emailem tam, kde je to oznamovací povinnost. Ale i tam, kde máte smlouvu, mají formuláře na stránkách - zrovna jsem si je stahovala a posílala u České pojišťovny. No a teď bych málem zapomněla na přepis energií, pokud jste odběratelem. To už by stačilo, že? Ale třeba ve Vašem případě můžete hodně věcí škrtnout!
Tady je to dopodrobna popsáno, jsou tam i lhůty a další informace. Tak pevné nervy - to se zvládne postupně
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.