Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak využít staré akvárium

Od: ben® odpovědí: 12 změna:

Dobrý den, mám doma poměrně velké akvárium. Je lepené, ale vzhledem k jeho stáří se již bojím napustit ho vodou, aby se neroztrhlo. Rybičky už chovat nechci a použít ho jako terárium také ne.

Uvažuji o nějakém hezkém využití - domácí skalka nebo pro pokoj. květiny. Je to hloupost nebo má někdo konkrétní nápad a zkušenost? Budu rád za Vaše názory i nápady a případně foto (pokud máte něco podobného doma). Děkuji a zdravím!

12 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

ron*
hodnocení

3x

Dobrý den.

U přátel jsem viděla staré akvárium, vysypané pískem, kamínky (kameny větší i menší) a osázené kaktusy a sukulenty.

Vypadalo to velmi zajímavě a dekorativně. Bohužel fotografii nemám.

Kdysi po odchodu křečků, jsme měli osázené akvárko sukulenty. Dole písek, kamínky, trochu zeminy a cihlová drť. Měla jsem tam takové ty kameny z moře, s dírami, kořeny z lesa. vypadalo to hezky a měla jsem to asi 3 roky. Spíš jsem jen rosila, než zalívala. sukulenty mají rádi spíše sucho. Foto bohužel nemám, neměli jsme tehdy ještě foťák, je to už hodně dlouho.

Ještě mě napadlo, vysypat to barevnými písky a vložit třeba dominantní palmu, či cykas s květináčem a obsypat do obrazce těmi písky, možná by to nevypadalo špatně v tom skle. Fantazii se meze nekladou...nebo jen drobnějším kačírkem.

hahanaj*
hodnocení

2x

osázejte ho

telereceptar.cz/...

pt®

Hani, díky za odkaz, to osázené akvárko je nádhara. - pt

andrea1*

I já se přidávám k Pavle.

pacourek*
hodnocení

0x

Pěstovat orchdeje.Zkušenosti s pěstováním nemam ale akvarko pak vypadá pěkně

emefej*
hodnocení

0x

Využít pro pěstování kapradin.

kangaroo*
hodnocení

0x

Zkus udělat domov nějakému hlodavci či plazu :) Nebo někdo tam postupně vytváří nějaké město, lodě, krajinu,...

hodnocení

0x

co jeho obrácená funkce, nevíta jaká že. Mohlo by třeba tvořit v nějakém jezírku (ponořené) vyplněné hlínou nějaký pěkný zelený ostrůvek. Možná to nejde realizovat, nevím. Jen nápad.

doplněno 19.03.13 19:44:

prodat na bazaru - taky využití.

hodnocení

0x

Manželka ho využívá jako pařeníště pro pěstování sazenic které pak na jaře vysazuje na zahrádku.

hodnocení

0x
Kolega z práce byl blázen do masožravých kytek a pěstoval je ve starém akváriu protože to jsou kytky převážně z bažin a z tropú takže akvárko bylo v suchém panelákovém vzduchu nejlepším řešením.

ben®
hodnocení

Dobrý den, velmi děkuji všem rádcům za nápady. Určitě něco z nich použiji. To osázené akvárium je dobrý nápad nebo ten písek a kameny. Děkuji a zdravím!

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]