Nejste přihlášen/a.
Zdravím, chtěl bych položit podlahu ze smrkových prken. Podklad bude beton plus izolační lepenka, dále mám prostor 10 cm pro izolaci a rošt. Poradí mi někdo jaký je správný postup, aby polaha nevrzala a co nejméně se deformovala? Především jak upevnit nebo vypodložit a srovnat rošt, kam přijdou hřebíky, nebo raději šrouby? Dává se něco mezi rošt a prkna? Prostě jaký by měl být ideàlní postup. Z odpovědí co jsem zatím vyhledal, jsem spíš zmatenější... Díky moc! Filip
Chtělo by se mi říct: zeptej se nějakého podlaháře, ale vzpomněl jsem si, jak mi dělali různí řemeslníci nabídky a každý na to šel trochu jinak
Mně pokládali modřínová prkna na dvojitý rošt křížem přes sebe. Spodní vrstvu šroubovali k podkladu, horní zase ke spodní. Pro omezení vrzání podkládali místa křížení nějakou tvrdou gumou, někde plácli silikonový tmel. Prkna, tuším, už nijak nepodkládali, jenom před položením zakryli rošt a izolaci nějakou průhlednou folií (parotěsnou?) a prkna pak přišroubovali z boku k horní vrstvě roštu. Podlaha po 2 letech provozu místy slabě vrže - tipuji, že v místech styku pero drážka - ale není to žádná hrůza. Dřevo bude dřív nebo později a více nebo méně vrzat vždycky, úplně se tomu zabránit nedá, jedině snad plošně přilepit k podkladu. Ber to prostě jako vlastnost
Jo .. hlavně si dej pozor, ať ti konce prken vždycky vyjdou podložené roštem, ať nevisí volně ve vzduchu.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.