Nejste přihlášen/a.
Dobry den, potrebuju poradit zda je mozne udelat krov dle obrazku
1.varianta -zelezobeton sloupy a konstrukce stredem domu spojena s vencem ve stite do vysky 5m , na venci by pak lezeli klestiny
2.varianta -zda se mi vyhodnejsi,ale mene pevna? -nosna zed v prizemi , pak venec stredem domu spojen s vencem kolem domu , na venci by pak stali stojky stejnych rozmeru jako krokvy ,aby se dali stahnout mezi klestiny . jak ukotvit stojky do vence? dat stojky pod kazdou krokev ,nebo kazdou druhou?neni lepsi pak vynechat vrcholovou vaznici a stojky dat primo pod vrchol a pouzit stredove vaznice nad klestiny ,aby spevnili krov v podelnem smere?
sirka domu je 8 m vntrni,delka domu je 12 m, nosna stena stredem domu, pulka domu nalevo ma byt jako galerie otevrena po strop(klestiny) bez viditelnych tramu ,pulka napravo ma byt jako podkrovi bez viditelnych tramu
uhel strechy 28 st.
Moc dekuji
Trosku mi prijde, ze mate v popisech zmatek. Ale pokud jsem to dobr epochopil, tak var1 je neco jako toto?.
No,a le pokud jsem to dobre pochopil, tak u varianty 2 je snazsi udelat stolici, ktera poresi komplet vas pripad. Moc pekne to maji vysvetlene tady: fce.vutbr.cz/...
Strechu by vam mel hlavne poradit tesar. Pripadne projejktant.
doplněno 18.03.13 22:03:Mrknete na stranku 15, to resi nejspis pripad 2.
Moc dekuji, omlouvam se za komplikovany popis,zvlaste kdyz sa mi nepovedlo ulozit obrazek 1, vase foto je to co by se mohlo pouzit, taky prednaska ma hodne dobrych informaci. zatim jenom navrhuji dispozice a rozmery domu a aby se to dalo vubec udelat bez viditelnych tramu pri dane sirce domu,ted vidim,ze jo. pak se skusim zeptat nejakeho tesare, jak by to bylo nejlepe a projektant by to spocital a dal na papir.
Jeste jednou dekuji.
Nevim proc zrovna potrebujete mit pulku domu jako galerii, ale kdyz date hoblovane tramy, tak muzou byt i priznane a nevypada to vubec zle.
V leve otevrene pulce domu bude po cele delke balkon a z nej pak budou dvere do pokoju v prave polovine domu, ty stojate tramy by mohli byt priznane, to me nenapadlo , dik ,nad tim pouvazuji .
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.