Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Nová vodovodní přípojka v zahradní kolonii

Od: jana222® odpovědí: 4 změna:

Dobrý den.

Sestra vlastní chatičku v zahrádkářské kolonii.Kde jsou některé chatky s vodovoní přípojkou některá bez.Sestra si chce zřídit vodovodní přípojku také.Víme že je klasická cesta: vodárny-projekt-stav.uřad-povolení-kopání atd..kopání by bylo díky vzdálenosti dost a dost.Pak mi napadla druhá cesta ale myslím tím oficiální! žádnou černotu! zda to vůbec lze.Při souhlasu souseda se napojit na řád u něj.Odpadlo by myslím projektování,schvalování atd..a hlavně kopání,tak by to bylo asi jen 4 metry.

Je toto možné udělat ve spolupráci s místní vodárnou dodavatelem vody.Nějaký odpočtový vodoměr, dodatková smlouva atd..Zajímá mi opravdu jen oficiální cesta.Nebo to nelze a mám na vše "zapomenout" a platí jen první a jediná komplikovanější realizace.

děkuju

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

pacourek*
hodnocení

1x

Je možné se napojit na souseda ale projektování a povolovaní by neodpadlo (od majitele respektivě provozovatele vodního řádu)

albatros498022*
hodnocení

0x

Pokud máte dobrého souseda tak se domluvtem kupte vodoměr a plaťte mu podle odběru.

hodnocení

Rozumím

Situace je mi jasná

Děkuji Jana

uska*

Napojit na souseda se můžete nelegálně viz 1. odpověď. Nemá se to, dělá se to.

Legálně vám NIKDO přípojku od souseda nepovolí neboť přípojka z přípojky (souseda) nelze zřídit. Přípojku svou vlastní vždy musíte mít z hlavního řadu - viz vodárny a jejich zákony.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:
Otázky na téma vodovodní přípojka

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]