Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Otázka-zapojení vest.trouby

Od: lubik* odpovědí: 9 změna:

Dobrý den.Za kuch.linkou mám vyvedeny tři fáze a zásuvku 220v ze zásuvkového okruhu kuchyně je zde připojena myčka.

Na dvě fáze tří faz. instalace je připojena varná deska a jedna fáze je volná na připojení vest.trouby.Troubu jsme objednaly a přišla ,jenže má zalisovanou zásuvkovou vidlici.Je to přitom 3,3Kw.Muj dotaz:Mohu tu jednu volnou fázy vytáhnout z krabičky a do nové zasuvky,kam následně připojím vest.troubu?Co na to řiká nějaká norma?Děškuji za odpovědi.

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Nedá se ten kabel s tou zástrčkou z tý trouby odpojit? Mě to takhle zapojoval elektrikář, kabel se z trouby odšrouboval a zapojilo se to na přímo na pevný přívod ze zdi. Tan kabel byl jen pod plastovou krytkou ve svorkovnici na zadní straně trouby. Myslím, že tahle možnost byla posána i v návodu.

olaf71*

co vím, tak značky pro které dělám, tak vidlici na přívodu nemají, jen kabel

lubik*
hodnocení

Super díky,je to přesně tak,pod krytkou*zed*jsou přístupné kontakty,kabel asi vyměním.už popisuji níže-díky.

hodnocení

1x
" Nějaká norma " :)
Když vás zajímá co říká nějaká norma tak vyhláška 50 říká že kdo nemá zkoušku z té vyhlášky se v tom nemá co vrtat.
Ale moralismy stranou- důležitý je aby jistič měl aspoň 15A a na stejné fázi nedocházelo k souběhu dalším zařízením o velkém příkonu. Bylo by zbytečné sekat další kabel od hodin až k nové zásuvce jestli je ten drát v kabelu volný a nulák má potřebný průřez.
lubik*
hodnocení

No díky,taky jsem si myslel že to není níc proti ničemu. asi to tak spáchám a bude.Asi je to lepší řešení než to připojit na zasuvkový okruh kuchyně,kde už je myčka,lednička,mikrovlna a spousta jiných drobných spotřebiču.

petr123*
hodnocení

1x

Jen bacha, často pokud nemáš "razítko" o odborné montáži tak ti neuznají záruku! I z toho důvodu je lepší si někoho objednat...

lubik*
hodnocení

JO JO díky všem za odpovědi.Trouba je Amico a skutečně má kabel se zástrčkou na pevno zalitou na kabel.Trobá má ale na vrchu plastovou krytku,odjistí se šroubovákem a jsou tam lehce přístupné kontakty na připojení vodičú,Napadlo mě koupit kabel ,napojit a pak bych se mohl lehce připojit k tří fáz.krabičce,Řešení je i zástrčku uskřípnout a připojit se stejně ale kdyby něco se zárukou,tak budou chtít původní kabel.Takže výměna kabelu je asi lepší že?Kabel stačí 2,5? (troba je 3,3Kw a jistič mám 16)

ferda60*

Pevný (nerozebíratelný) přívod je dlouhodobě spolehlivější, mohla by tam být ale i ta zásuvka, když je jištění 16A, při vyšší hodnotě by už s ní byl problém - většina jednofázových zásuvek je konstruována na max. provozní proud právě jen 16A.

Kabel 2,5 vyhoví, slabší rozhodně ne, mohl by být i silnější (je mechanicky odolnější), ale přívod ve zdi bude beztak ta 2,5.

hodnocení

0x

Nejelegantnější by bylo originální kabel vyměnit za flexošnůru 3x2,5 a zapojit do krabice.

Ovšem nejspíše tím příjdete o záruku...

Až se trouba v záruce porouchá, připojte zpátky originální šňůru a dělejte jako že nic :) (to není návod na podvod, to je jen myšlenka)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]