Nejste přihlášen/a.
Zdravím,
mám v malém RD vytápění (a ohřev vody) přes plynový kotel BAXI.
V pohodě funguje cca 4 roky, až tuto zimu začalo topení trochu zlobit.
Nejvíc mi vadí úbytek vody v kotli.
Snažíme se hladinu držet v optimálním rozmezí, ale cca po týdnu klesne ručička na spodní hranici "zeleného"(optimálního) a "červeného"(výstražného) ukazatele a je třeba kotel dopustit.
Nikdy dřív to nedělalo.
Pod kotlem je sucho i po celé "cestě" topení.
Kam tato voda mizí? Co s tím?
Díky všem.
Dobry den, vyzera to ze mate prasknuty vymenik. Kedze je vykurovacia sezona voda sa odparuje takze nieje vidno ziadnu kaluz. Rozhodne na opravu treba servisaka. A napadla ma este jedna moznost- skontrolujte dopustaci ventil systemu ci neprepusta vodu naspat. Takuto poruchu som mal doma a chvilu mi trvalo kym som prisiel co je vo veci.
Moc tomu nehovím, ale přidám vlastní zkušenost, kdy mi voda z topného systému vytekla do vodovodního řadu kde byla porucha a vypnuli ji. Nevím přesně jak je to možné, ale asi v tom bude hrát roli ventil který přepíná kotel na topení a na teplou vodu do kohoutku...
mám kotel Junkers ZW 24kw ceracclass.
kekle, bez kontroly na místě jen spekulace. Nový kotel, mistři zapojili, vše OK, po měsíci sse začala strácet voda a kotel nenaskočil. Musel dopustit vodu, topilo a ráno opět... nikde žádná voda.
Pak se zjistilo, že málo nalakovali expanzní nádobu, připustilo se trošku vody, ta se ohřála, zvětšila objem a pojištovák pustil nekolik kapek vody. Pak došlo k ochlazení, tlak vody poklesl a ráno nenaskočil opět kotel..a opět dokola..
Věřte, že to bude prkotina..ale na místní šetření.
Tak z vlastní zkušenosti jsou tři možnosti i pro ty co v budoucnu budou hledat podobný problém:
1) vadný pojistný ventil který hlídá teplotu a tlak a pouští vodu i když není přtlak
2) málo natlakovana expanzní nádoba, stačí pumpičkou doufouknou v době kdy je malý tlak, protože když se voda dopustí ve studeném stavu při ohřátí se zvedne tlak a pustí jí -správně- pojistný ventil
3) praskly vyměník, pokud to není ani jedna z možností je to trojka da se poznat pokud to utika opravdu hodně, tak stačí oddělat sifon - při vypnutém kotli - něco vyteče to je ok - ale pokud teče pořád a klesá tlak i při vypnítem kotli a zrovna venku neprší tak je to ono
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.