Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

WC - Demontáž vypouštěcího ventilu

Od: martin12* odpovědí: 16 změna:

Dobrý den, začalo nám pomalu protékat wc (máme horní nádržku), zatím jenom lehounce a ne pořád. Pravděpodobně to bude vypouštěcím ventilem, protože voda v nádobce nepřetéká. Nikdy jsem to nedělal a ani nevím jaký typ sehnat. Slyšel jsem, že je více druhů... Jak se ten ventil vyndavá a po jakém typu se shánět? Nebo se mění kompletní "vnitřek" nádoby? Děkuji

WC - Demontáž vypouštěcího ventilu

16 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

ladaadal*
hodnocení

3x

Otočíš trubkou se zelenou šipkou. U dna na ní jsou vidět tři caplíky. Tím to půjde celý vyndat ven a zespodu bude gumová placka navlečená na tom pístu s modrou šipkou. V takové drážce. Opatrně vyndáš na změření. Nic na tom není, jen to jde blbě povolovat, jak je to zasviněný od kamene a usazenin. Když to celé vyčistíš - hlavně dosedací plochu pod tou gumou na dně nádobky, tak to možná na čas přestane protékat, ale pak ji radši vyměň, je to jednoduchý a levný, než poslouchat jak pořád dopouští vodu.

doplněno 17.03.13 18:00:

Od toho jsme tady. Hlavně ať ti to dopadne.

martin12*
17.03.13 17:59
hodnocení

Díky :)

xxxx*

...jen doplním, jsou tam 4 "caplíky." Jinak ještě bych doporučil vyndat tu rozporku, co je vidět na dně a dát jí nahoru na rozepření polistirenu. Někdy i postačí těsnění na ventylu vyčistit, (samozřejmě i dole na sedýlku), a těsnění otočit a nasadit zpět.

ladaadal*
hodnocení

2x

Vem dole za tu vnější plastovou trubku, co je kolem uzavíracího válce a otoč s ní doleva. Je jen zacvaklá na třech caplikách. Pak ti půjde vyndat píst a na jeho spodku je gumová placka. Stačí změřit vnější a vnitřní průměr, pořádně to vyčisti, možná to protejká jen kvůli tomu bordelu. Pak to zase slož a dle rozměrů si kup novou gumu. Bude stát tak do desetikoruny.

martin12*
hodnocení

Pro jistotu se zeptám. Myslíš tu trubku, ke které vede modrá šipka? Moc jsem nepochopil, jestli se tedy mění jenom ta guma, kterou koupím podle vnitřního a vnějšího rozměru nebo celý ventil?

martin12*
hodnocení

Ještě ta fotka...

martin12*
17.03.13 17:47
hodnocení

.

WC - Demontáž vypouštěcího ventilu #2

hodnocení

1x

Už to máte hotovo, takže pozdě a zbytečně, ale příště zastavte vodu, spláchněte a celou náržku sundejte. Do vany, sapon, houba a všecko pečlivě vymýt a vypláchnout a až pak těsnění otočit, vyměnit. ;)

martin12*
hodnocení

Vnitřek nádržky:

WC - Demontáž vypouštěcího ventilu #3

martin12*
hodnocení

Tak hotovo, vyměněno těsnění a voda neprotéká :).

Ještě mě napadlo, nemůže třeba někdy voda unikat také v místě, kde je černá šipka? Je tam také nějaká guma...

WC - Demontáž vypouštěcího ventilu #4

figurek*
hodnocení

0x

když vidím ten historický splachovač, tak bych vám poradil nádobu vyměnit úplně celou. Nejen vnitřek. Úplně celou.

ladaadal*
hodnocení

0x

Tamtudy voda neproteče, dostane se zase jen nad tu gumu, nikam dál. A pro Figurka: k výměně celé nádoby nevidím sebemenší důvod. Jen kvůli vzhledu uvnitř? Viděl jsi někdy novou nádobu po půl roce? Když je někde dobrá voda, tak to vypadá úplně stejně jako po deseti letech. Stačí kapku opláchnout, stejně to bude do měsíce to samý. Zbytečně by vyhazoval peníze.

figurek*

ano, viděl. ale podívej se na tady tuto. Tahle nová není. Já bych se s těmi ventily nemastil a vyměnil bych ji celou tak jak je. Vypouštěcí ventil stejně budou muset vyměnit, takže tak jako tak, bedna musí dolů.

ladaadal*

Proč by měnil ventil, když funguje. Stačí vyměnit guma za desetikačku. Je to plast, tomu se v podstatě nemá co stát, stačí jednou za pár let (většinou, když protéká) vypláchnout. Neznám nikoho, kdo by měnil nádobu za míň jak 15 let a už vůbec né jen kvůli tomu, že je špinavá.*zed*

martin12*
hodnocení

Díky, to jsem potřeboval slyšet. Také nevím proč měnit celou nádržku, stačilo vyměnit to těsnění a je to v pořádku...

ladaadal*

Samozřejmě, nádoba se mění, když praskne, nebo už je vidět, že je plast steřelý. T samé s ventilem (většinou současně) i napoušťák se mění, když odejde, ale ne když je špinavej. Tady stačí pro příště udělat, co radí Babča. Vypláchnout a jede se dál.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]