Nejste přihlášen/a.
Dobrý den mám takovou otázku máme doma už 50 let absorční lednici elektrosvit je malá ale využíváme ji naplno tuhle mi kámoš říkal že ty starý lednice to jídlo ozařují a že to není dobrý tak se ptám jestli nekecal,jo a jak ty starý absorční lednice fungují děkuji
doplněno 16.03.13 21:34:tady je foto
doplněno 16.03.13 21:38:focená při uklidu domu
doplněno 17.03.13 06:21:jo mám ještě jednu otázku od kterého roku se vyráběla a kdy výroba přestala
kámoš kecá, určitě chce, aby jste ledničku vyhodil on by určitě pro ni běžel, protože dnešní lednice nemá šanci 50 let vydržet, dneska se vyrábí typy co Vám dojde záruka a klekne i lednice
, čím to asi je?
Jediné, v čem je pravděpodobně ta vaše stará lednice o poznání horší, než dnešní moderní, je spotřeba elektriky. Kdyby tedy záleželo na ceně provozu, možná by se vyplatilo pořídit lednici novou. Ovšem muselo by se spočítat, zda se nová vyplatí, vzhledem k její předpokládané životnosti několik (přesněji neurčitelných) let.
no má sice nevýhody a výhody:nevýhody-vysoká spotřeba,malý prostor.
výhody -malá snadno se přepravuje,je tichá ,a do malého domu na venkově ideální,
samozřejmě že máme novější ledničku -tu máme na verandě však je pužívána jenom když očekáváme návštěvu atd... žiju jen z ženou ,dětska jsou dospělí tak toho moc nesníme tak nám stačí ,pivo si dávám na sedmej schod u sklepa .Říkám proč kupovat nové věci když ty staré ještě fungují no ne ,to samý z vysavačema mám starej dederonskej vysavač z devětapadesátýho (omega 1060) žena s ním problém nemá a nemůže si ho vynachválit,no jednou k nám přišel novej soused a řekl nad výbavou naší domácnosti že mu to připomíná ty chmurné časy ,ale já sním nesouhlasím až tak, nebyli sice takové možnosti cestovat ale tehdy jsme vzaly Trabant procestovaly jsme madarsko.NDR,jugoslávii ,a byli jsme i v moskvě. výrobky teprv vydržely nějakou dobu a navíc tenkrát jsem na ty dovolený měl ted už ne ,no já to dál řešit nebudu hlavně že ta lednice nic nedělá z jídlem a snad mě jak říka dcera přežije
Já vás uklidním. Dědila jsem i tutu ledničku, na štítku je výroba r. 1954 a už jako lednice nejde použít neboť má stále teplotu mínus 20 st. Mám jí v garáži a kdžy potřebuji zmrazit kosti z jatek pro drůbež, tak jí zapnu. Vůbec jí nevadí studené, vlhké prostředí nebo naopak v létě horké. Když zapnu, tak jede.
jeeee, klasika ) Pred par lety by ste mi s tim jeste udelal radost. Dneska uz na ni nemam misto.
Jediny problem je, ze v teto lednici je jako plyn pouzit cpavek. ALe nebezpecne to neni ani nahodou. Pokud neurvete trubku. Jestli funguje, tak si toho vazte. Dneska uz tohle nesezenete. Nadruhou stranu ma vyssi spotrebu.
P.S. Zadna lednice nema jidlo jak ozarovat. To neni mikrovlnka. Princim chlazeni je neprime chlazeni, chladicim plynem se ochlazuje jedna cast a ta teprve chladi vnitrek.
Před pár dny jsem od souseda dostala tuto ledničku ,stála mu ve stodole , moje lednice vzdala boj po 4 letech takže jsem s díky přijala do chalupy elektrosvit ) je malá -pravda ale funguje i po 50 letech
) je tichá v noci nic nevrčí kromě mého psa a koucoura
)Je fakt dříve ty věci vydrželi mám barevnou televizi která funguje 30 let a mělajen jednu opravu když nějaká lampička vzdala boj ... miluji staré věci mají prostě duši ,kdežto ten nový cajk má akrát prd výdrž
Dobrý den je mi šestnáct let a tuto lednici jsem měl u babičky v boudě asi 8 let. Lednice byla funkční, dalo jsem do ní i mražené maso a musím říct, že jsem byl opravdu překvapen funkčností cca 50 let staré lednice. Asi před šesti lety jsem lednici odvezl do sběrného dvora, ne protože nefungovala, ale kvůli místu. Bouda byla velice stísněná a potřeboval jsem ji vyklidit. A kdo se ptal na rok, tak ta moje byla z roku 1963. Kdo by měl více otázek, tak na můj mail.
Děkuji za zeptání.
Mám těchto ledniček několik, sehnal jsem si je v době kdy je plně funkční lidé vyhazovali. Jedna náhle přestala fungovat. Potrubí je nezkorodované, vypadá jako nové, nikde není vidět prasklina. Topná spirála hřeje. Vypadá to, že unikl, čpavek nebo stačí nějak lednici natočit, aby přetekl. Neví někdo jak se to dělá? Případně jak se dá čpavková náplň zkontrolovat nebo doplnit?
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.