Nejste přihlášen/a.
Jak má být umístěna postel v ložnici pro dobré spaní? Hlava k jihu, nohy k severu, nebo opačně? Někde jsem to četla, ale zapomněla jsem to, poraďte mi, děkuji.
Hlavně smrt musí stát v nohách, jak stojí v hlavách, je s tebou amen.. jinak jsem tohle nikdy neřešil, protože postel dám tak, jak sedí v ložnici a rozhodně bych nemohl spát hlavou ke dveřím. Je to nějaký pud, asi kdyby tam někdo vlezl, aby mě přes ní nemohl hned bacit. O světových stranách jsem neslyšel, ale sousedka si kvůli posteli pozvala senzibila. Ten jí změřil nějaké zóny a postel umístil šikmo přes cimru. Tvrdila, že se jí spí o mnoho líp, ale musí se to každé asi dva roky kontrolovat, ale vlastní zkušenost s tím nemám a dá-li se sousedce věřit - těžko říct.
Kam patří hlava či nohy nemám tušení. Jen doplním z vlastní zkušenosti k těm podivným zónám. Na starém bydlišti jsem měla velké zdravotní potíže a 3 x ročně jsem dojížděla na vždy dvouměsíční rehabku. Tedy půl roku na cestách. Až mi doktorka poradila dát si pod postel zrcadlo, lesklou plochou k zemi. Buď dvě menší zrcadla, jedno v místě krční páteře a druhé v místě bederní páteře. Ideálně jedno velké zrcadlo od krku po zadek. Toto info jsem vytrvale ignorovala a když mi bylo nejhůře, tak jsem zašoupla zrcadlo z předsíně pod postel.
Měco to do sebe má. Po týdnu se mi z 50% ulevilo (ať to bylo čímkoliv) + kvalitní hlubší spánek a při stěhování šlo zrcadlo se mnou a spávám tak dodnes.
"atramko", i malá miminka se v postýlce točí a to většinou tak, že spí hlavičkou k severu. Takto spící lidé jsou většinou klidnější. Pokud se spí hlavou k jihu, pak je člověk živější, proto příliš živé dítě by mělo spát hlavou k severu. Hlavou k východu spí většinou mladí lidé, jakoby hleděli k západu, jako by hleděli na svůj budoucí život. Spát hlavou k západu je vhodné pro starší lidi, kteří se, jakoby dívají na svůj uplynulý život. Je dobré, aby při spaní měl člověk přehled o místnosti a viděl na dveře. Když se podíváme na obyvatele přírody, na některé kmeny, pokud bydlí v jeskyních, tak mívají blízko vchodu oheň, aby dovnitř nevstupovala divoká zvířata a sami si ustelou hlouběji v jeskyni, aby viděli ke vchodu a měli přehled o prostoru, je to tak přirozené. Když půjde člověk do nějaké restaurace, nakoukne dovnitř a do velmi špinavé a zakouřené raději nepůjde, ale vybere si tu čistou s ubrusy a s kytičkou na stole. Pak si sedne někam do rohu, aby viděl a měl přehled o prostoru, také jedná přirozeně. Hodně o tom mluví Feng Shui, ale nelze brát toto vysvětlení fanaticky a přijímat rituály, ale spousta věcí vysvětluje o lidské přirozenosti. Dávám odkaz na článek, jeden z mnoha, protože je jich na internetu spousta. - pt
Každému vyhovuje něco jiného. Hlavně asi záleží na tom, kam se postel rozumně vejde. Nějaké strany bych neřešil, prostě umístit postel nějak a pokud se bude spát dobře, nechat ji tak, v opačném případě "přešibovat" jinam nebo jinak.
Osobně se mi nejlíp spí na tzv. vysoké posteli. Ze spaní kdekoliv u země tak nějak nemám dobrý pocit, asi jsem byl v minulém životě nějaké zvíře žijící na stromě anebo si nesu trauma po mamce, které když byla mladší prý občas lezly po pokoji myši a pavouci a tak se cítím ve výšce bezpečněji Tohle řešení lze praktikovat spíše jen s hodně vysokými stropy.
Děkuji všem za odpovědi. Máme s manželem poslední dobou špatné spaní - asi stáří... a budeme malovat ložnici, tak přemýšlíme, že dáme postele jinak. Teď máme hlavu k západu a nohy k východu. Ráno nás šimrá slunko, neb k východu máme okno. Díky všem.
doplněno 16.03.13 22:15:To zrcadlo pod postel, zní zajímavě, asi vyzkouším. Vím, že má být zrcadlo v ložnici nepoškozené, bez chybičky, ale pod postel, to jsem nikdy neslyšela...díky.
Hlavu ani ke dverim (mohl by vas bacit zlodej), ani k oknu (nekteri zlodeji lezou i oknem),
ne na zapad (protoze to prinasi smulu) a ne na vychod (protoze to neprinasi nic),
pod postel zrcadlo (kvuli zonam), kolem postele cesnek (kvuli upirum),
postel na plnem soklu, nikoliv nohach (aby se pod ni neschovaval bubak)...
Já musím spát s hlavou od dveří čelem ke zdi, přičemž potřebuju zeď minimálně ze dvou stran (u hlavy a na boku). Okno musí být tak, abych viděla ven a ráno na mě svítilo slunko
Jako správnej nevěřící ďaur, radím jen podle osobní zkušenosti. Nevím proč, líp se mi usíná hlavou k severu. Neměla by jste mít za hlavou okno z kterého táhne. Je hodně nepříjemné, když Vám ve spánku na hlavu táhne. Nevadí to třeba u postele s pelestí(plnou), pokud máte jen nějaké mřížky, nebo třeba letiště, tak to vadit může. Stejně tak se doporučuje pro klidné spaní, vidět na dveře. Asi psychická pohoda, nebo co. Může např. vadit také světlo z okna, resp. zvenčí, třeba od pouliční lampy. Jsou lidi, že se nevyspí, stačí odraz na zdi.
Asi na tom něco bude,před pár lety jsem měla spoustu zdrav problémů,neříkám,že bych je už neměla,ale navštívila jsem léčitele,který mě doporučil přestěhovat postele, hlavu mám na západ,nohy na sever,lépe se mě spí.Před nedávnem jsme o tom mluvily s mou dcerou,která špatně spává,má nyní hlavu na sever,nohy na západ a tak si to bude také otáčet.
Asi záleží hlavně na vás, jak se vám dobře spí. A taky na velikosti ložnice.
Někdo potřebuje mít postel u zdi pouze čelem u hlavy, jinak ze všech stran volnou, my máme postel v rohu (tzn. pouze jeden bok a nohy volné), protože se nám do ložnice jinak nevejde.
Mně osobně by akorát vadilo, kdybych měla hlavu směrem ke dveřím - dveře musím mít u noh, asi z pocitu bezpečí - a kdyby mi ráno pralo slunko do očí.
Jinak je mi to jedno, na žádné "studie" o energiích nedám, jde o to, jak je mi zkrátka pohodlně.
Je zajímavé, jak se zvyky jednotlivých národů liší. A jak si každý národ myslí, že to jeho je nejlepší. USA - hodně vysoká postel s hlavou pod oknem. Francie hodně široká postel. Japonci na žíněnce na zemi. Spousta národů houpací síť.
Někde je to nutnost, někde zavedený zvyk.
Já mám hodně vysokou, hodně širokou postel s hlavou na západ.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.