Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
prosím Vás - koupili jsme před časem chatu a kolem mého pozemku, kde vede obecní cesta, a dráty elektrického vedení...
Jsou podél plotu vysázeny, dnes již vzrostlé stromy.
Chci se zeptat jak je to se zotpovědností za ty stromy.
Kdyby se například zlomila větev a přetrhala dráty zdali budu muset opravu platit já... nebo když by větev spadla na cestu a zaterasila ji... (větší věte) apod...
Jestli já jsem za to zotpovědný, a zdali se proti tomu dá pojistit.
Děkuji za info
Tak o elektrické vedení bych se vůbec nestaral. Je to věc majitele vedení, aby si kolem své stavby udržoval ochranné pásmo. U nás přijeli zaměstnaci z ČEZu a pod vedením vykáceli všechny náletové dřeviny ořezali stromy a stromy, které se klonily k vedení, či jinak zasahovaly do ochranného pásma, tak pokáceli, odvětvili a kmeny našpalkovali na cca 1,5 m špalky a odjeli. Nevím jak u Vás, ale u nás ti tohle distributor (ČEZ) hlídá někdy možná až zbytečně moc. Ale zase jsme měli po nich spoustu dřeva. Takže spokojenost na obou stranách.
Pokud jsou stromy na Vašem pozemku a jsou Vaše, tak byste měl prořezat větve a pokud ani to nepomůže, tak nahlásit na obec a žádat o povolení a nejvíce překážející stromy porazit, nebo si na pokácení pozvat odbornou firmu, aby se nepoškodilo vedení. - pt
doplněno 16.03.13 17:30:My bydlíme pod lesem, kudy vedou sloupy a dráty s elektrickým vedení. Aby nedošlo k poškození vedení, musí se lesy pravidelně o stromy starat a musejí je prořezávat nebo vykácet.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.