Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
prosím Vás - koupili jsme před časem chatu a kolem mého pozemku, kde vede obecní cesta, a dráty elektrického vedení...
Jsou podél plotu vysázeny, dnes již vzrostlé stromy.
Chci se zeptat jak je to se zotpovědností za ty stromy.
Kdyby se například zlomila větev a přetrhala dráty zdali budu muset opravu platit já... nebo když by větev spadla na cestu a zaterasila ji... (větší věte) apod...
Jestli já jsem za to zotpovědný, a zdali se proti tomu dá pojistit.
Děkuji za info
1x
Tak o elektrické vedení bych se vůbec nestaral. Je to věc majitele vedení, aby si kolem své stavby udržoval ochranné pásmo. U nás přijeli zaměstnaci z ČEZu a pod vedením vykáceli všechny náletové dřeviny ořezali stromy a stromy, které se klonily k vedení, či jinak zasahovaly do ochranného pásma, tak pokáceli, odvětvili a kmeny našpalkovali na cca 1,5 m špalky a odjeli. Nevím jak u Vás, ale u nás ti tohle distributor (ČEZ) hlídá někdy možná až zbytečně moc. Ale zase jsme měli po nich spoustu dřeva. Takže spokojenost na obou stranách.
0x
Pokud jsou stromy na Vašem pozemku a jsou Vaše, tak byste měl prořezat větve a pokud ani to nepomůže, tak nahlásit na obec a žádat o povolení a nejvíce překážející stromy porazit, nebo si na pokácení pozvat odbornou firmu, aby se nepoškodilo vedení. - pt
doplněno 16.03.13 17:30:My bydlíme pod lesem, kudy vedou sloupy a dráty s elektrickým vedení. Aby nedošlo k poškození vedení, musí se lesy pravidelně o stromy starat a musejí je prořezávat nebo vykácet.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.