Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Automatický kotel na uhlí - zkušenosti

Od: naspatricek® odpovědí: 3 změna:

Dobrý den.

Po zimě budu muset koupit nový kotel. Starý dosloužil *plac*. Líbí se mi automatické kotle se zásobníkem na uhlí (ořech 2). V některých je možno též topit i klasickým způsobem a to kusovým dřevo. Najde se někdo kdo by se podělil o osobní zkušenosti?

Preferoval bych kotel české výroby

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

3x

tak nyní mam český kotel ekoefekt e 23 bio,jsem plně spokojen,je to muj 2 automat před tím jsem měl litinák ale neplnil má očekávání,špatně se to udržuje,malá učinost,málo vody ve víměníku-tak šel

schvaluju vám výběr mezi českými kotli-ono jich na výběr zas tolik není-licotherm,benekov,ekoefekt,rojek,verner,něco se ještě asi najde ale víc nevím..Tyto kotle až na vernera mají hořáky ling nebo upravu tohoto hořáku

s automatem jsem spokojen,ač se jedná o verzi bio jede na uhlí,kotel je totožný s uhelným jen má přídané betonové desky na pálení pelet které se vyjmou.spotřeba bude letos cca 6t ořechu2 na 300m2+125Tuv

Lze topit i dřevem ale sám poznáte že radši pustíte automat a jste bez práce a je to i levnější

sanyo*
hodnocení

2x

Tady moc fundovaných rad nedostaneš, raději mrkni např. sem a zvol si téma a ptej se : energoportal.cz/...

jirbar*
hodnocení

2x

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]