Nejste přihlášen/a.
Chtěla bych se zeptat, zda li je možné (nebo spíše vhodné) udělat odvětrávanou fasádu (dřevěný rošt+ cetris deska nebo osb+ klinker pásky) na již nalepený 5cm polystyren. Děkuji za názor.
Možné to jistě je.
Ale:
- 5 cm EPS je jako zateplení málo
- rošt by se musel kotvit až do pevné zdi, tedy (pravděpodobně) vzniknou tepelné mosty
- odvětrávaná fasáda na EPS postrádá smysl (polystyren ´nedýchá´)
Když už, doporučuju využít odvětrávanou fasádu ještě k dodatečnému zateplení vatou (aspoň 10 a více cm) do roštu.
Jak jsem zateploval psovi boudu tak jsem dával 10 cm polystyrénu a doted mám špatné svědomí.
Tak u vás to smysl má ... jenom jsme si nerozuměli v pojmech. Já se bavil o boudě, vy jste myslela nízkoenergetický bungalov pro psy
Proč se lidi tak divíte že je zatepleno 5 před 10-15 lety to byl standard a když je dům starší tak je tam hold pětka.Jestli je dům suchý a kvalitně odizolovaný od zemní vlhkosti tak na tu pětku dejte ještě 10 .Jestli je vlhký tak to strhnout a udělat provětrávanou.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.