Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Odvětrávaná fasáda na stávající polystyren

Od: adamec1 odpovědí: 12 změna:

Chtěla bych se zeptat, zda li je možné (nebo spíše vhodné) udělat odvětrávanou fasádu (dřevěný rošt+ cetris deska nebo osb+ klinker pásky) na již nalepený 5cm polystyren. Děkuji za názor.

12 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

mowla*
hodnocení

2x

Možné to jistě je. ;)

Ale:
- 5 cm EPS je jako zateplení málo
- rošt by se musel kotvit až do pevné zdi, tedy (pravděpodobně) vzniknou tepelné mosty
- odvětrávaná fasáda na EPS postrádá smysl (polystyren ´nedýchá´)
Když už, doporučuju využít odvětrávanou fasádu ještě k dodatečnému zateplení vatou (aspoň 10 a více cm) do roštu.

adamec1
hodnocení

Děkuji za radu. Té neprodyšnosti jsem se bála, ale nebyla jsem si jistá. Teď už ano. Děkuji

hodnocení

0x

5cm polystiren? Kdo ti to poradil , to se mi zda strasne malo

adamec1
hodnocení

Nikdo...bohužel tak už jsme dům koupili...

aaaaaaa*
hodnocení

0x

Jak jsem zateploval psovi boudu tak jsem dával 10 cm polystyrénu a doted mám špatné svědomí.

adamec1
hodnocení

I naši psi mají zateplenou boudu 15cm grafit.PES, ale dům který jsmě koupily byl tou 5kou již "zateplený", proto potřebujeme zateplit. Odvětrávaná fasáda se mi zdá dobrá, ale myslela jsemsi, že ten PES pod tím nebude nejlepší...a proto se tady ptám...

mluvka
hodnocení

0x

10-15 cm polyše do psí boudy, která má trvale otevřený průchod ven? To dává smysl.

adamec1
Ja nevim kde jste byl, ale u nas asi ne. Naše "psi bouda" je zděná, vytápěná el.rohoží a vchod má ovládaný čipem na obojcích psů. Tudíž není stále otevřená. To jen pro pořádek...opravdu plodná diskuze...
mluvka

*palec* Tak u vás to smysl má ... jenom jsme si nerozuměli v pojmech. Já se bavil o boudě, vy jste myslela nízkoenergetický bungalov pro psy *smich*

adamec1
...v pojmech si asi opravdu nerozumime...nevim jestli jste četl mou otazku...jednalo se mi o zatepleni domu a ne psí boudy..tu máme vyřešenou, jak jste jistě pochopil..

hodnocení

0x

Proč se lidi tak divíte že je zatepleno 5 před 10-15 lety to byl standard a když je dům starší tak je tam hold pětka.Jestli je dům suchý a kvalitně odizolovaný od zemní vlhkosti tak na tu pětku dejte ještě 10 .Jestli je vlhký tak to strhnout a udělat provětrávanou.

adamec1
hodnocení

Děkuji...konečně někdo pochopil o co se jedná... (včetně pána s 1. odpovědí). Dům vůbec není vlhký, je od základu odizolován. Jen jsme se rozhodli pro fasádu z lícových cihel (klinker), ale bojím se té váhy na EPS. Proto ta odvětrávaná fasáda.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]