Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak vystěhovat nájemníka bez nájemní smlouvy

Od: is odpovědí: 10 změna:

Dobrý den, potřebovala bych poradit jak vystěhovat nájemníka. Koupila jsem byt v OV. Nájemník tam bydlel s družkou, který byt patří,/tedy je napsaná v katastru jako jediný majitel /, ale ta od něj před 3 měsíci utekla, protože ji fizicky napadal. Nájemník tam má trvalé bydliště, žádnou nájemní smlouvu. Tři měsíce neplatí ani korunu, protože tvrdí, že přispěl na koupi bytu , a že chce své peníze zpátky. Jinak, že se z bytu nehne. Můžete mi prosím poradit, co mám dělat. Děkuji.

10 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

greenbull*
hodnocení

2x

Jako nová majitelka bytu mu odhlašte trvalé bydliště. Stačí dokázat že jste nová majitelka bytu a právo na užívání adresy trvalého pobytu zaniká. Pokud by ani poté nehodlal opustit byt normálně bych zavolal policii že byt obývá nezákoně, dalo by se říct (podle mě) že v tu chvíli by se to dalo považovat už za vloupání. Jinak jestli to byla jen družka a né manželka tak ze zákona si nemá co nárokovat. Pokud nemá smlouvu nebo nějaký důkaz tak se mlže rozčilovat jak chce.

is
hodnocení

Dobrý den, děkuji za odpověď. Ano byla to pouze družka, on jen tvrdí, že jí na byt přidal peníze a nyní podal trestní oznámení na ní, že má důkaz. Jako důkaz uvádí výběr z banky. Děkuji.

uska*
hodnocení

0x

Odhlásit trvalé bydliště a vyměnit zámky.

is
hodnocení

Dobrý den, děkuji za odpověď.

zabu
hodnocení

0x

Právo nájemníka užívat byt je odvozeno od užívacího práva předchozí majitelky. Takže písemně oznámit zánik užívacího práva. Nejsem si jistý jak je to v tomto případě s poskytováním náhradního bydlení. Asi bude hodně záležet na znění kupní smlouvy na ten byt. Pokud jste koupila byt i s nájemníkem, budete to mít složitější. Vzhledem k neplacení nájemného, bude asi jistější, dát po třech po sobě nezaplacených měsících žalobu na vyklizení bytu pro neplacení nájemného. Třeba existuje rychlejší právní cesta a někdo snad poradí.

is
hodnocení

Dobrý den, byt jsem koupila bez najemníka. Děkuji za odpověď.

iz*
hodnocení

0x

Bez nájemní smlouvy to není nájemník,

takže bych podala žalobu na vyklizení.

hodnocení

0x

"...s družkou, který byt patří,/tedy je napsaná v katastru jako jediný majitel ..."
Jestli jsem to dobře pochopil, je jedinou majitelkou stále ještě jeho bývalá družka. V tom případě Vám ale on neměl co prodat (byt mu nepatřil). Pokud je to tak, máte smůlu. Nejen, že ho nemůžete vystěhovat, ale přišla jste i o peníze. Ten byt jste totiž nekoupila.

jarmila*
hodnocení

0x

měla jsem podbnej problém ale obrátila jsem se na lidi který se zabývají vystěhováním neplatičů z pronajatejch nemovitostí. nejdřív jsem nevěřila že to dokážou do 14dnů ale za 3měli hotovo. akorát si za to nechají slušně zapplatit. ale když vezmu v uvahu to že se mi to s novým nájemníkem vrátí zpět za tři měsíce tak to už neřeším a mám hlavně klid. nájemník(róm) mi v byte bydlel skoro dva roky zadarmo! jmenujou se www.vymahani.wbs.cz

macek7411*

Proč píšete o trvalém bydlišti, zákon zná pouze pojem trvalý pobyt. Od trvalého pobytu se v žádném případě neodvíjí nárok bydlet v objektu.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]