Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, potřebovala bych poradit jak vystěhovat nájemníka. Koupila jsem byt v OV. Nájemník tam bydlel s družkou, který byt patří,/tedy je napsaná v katastru jako jediný majitel /, ale ta od něj před 3 měsíci utekla, protože ji fizicky napadal. Nájemník tam má trvalé bydliště, žádnou nájemní smlouvu. Tři měsíce neplatí ani korunu, protože tvrdí, že přispěl na koupi bytu , a že chce své peníze zpátky. Jinak, že se z bytu nehne. Můžete mi prosím poradit, co mám dělat. Děkuji.
Jako nová majitelka bytu mu odhlašte trvalé bydliště. Stačí dokázat že jste nová majitelka bytu a právo na užívání adresy trvalého pobytu zaniká. Pokud by ani poté nehodlal opustit byt normálně bych zavolal policii že byt obývá nezákoně, dalo by se říct (podle mě) že v tu chvíli by se to dalo považovat už za vloupání. Jinak jestli to byla jen družka a né manželka tak ze zákona si nemá co nárokovat. Pokud nemá smlouvu nebo nějaký důkaz tak se mlže rozčilovat jak chce.
Právo nájemníka užívat byt je odvozeno od užívacího práva předchozí majitelky. Takže písemně oznámit zánik užívacího práva. Nejsem si jistý jak je to v tomto případě s poskytováním náhradního bydlení. Asi bude hodně záležet na znění kupní smlouvy na ten byt. Pokud jste koupila byt i s nájemníkem, budete to mít složitější. Vzhledem k neplacení nájemného, bude asi jistější, dát po třech po sobě nezaplacených měsících žalobu na vyklizení bytu pro neplacení nájemného. Třeba existuje rychlejší právní cesta a někdo snad poradí.
měla jsem podbnej problém ale obrátila jsem se na lidi který se zabývají vystěhováním neplatičů z pronajatejch nemovitostí. nejdřív jsem nevěřila že to dokážou do 14dnů ale za 3měli hotovo. akorát si za to nechají slušně zapplatit. ale když vezmu v uvahu to že se mi to s novým nájemníkem vrátí zpět za tři měsíce tak to už neřeším a mám hlavně klid. nájemník(róm) mi v byte bydlel skoro dva roky zadarmo! jmenujou se www.vymahani.wbs.cz
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.