Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak na neustále orosenou nádrž?

Od: kekle odpovědí: 2 změna:

Zdravím,

moje WC je první místo, kam přichází voda z venku. Přes dům jde jen cca 3 metry a pak hned do WC. (následuje rozvod po celém domě)
Kvůli tomu mám v zimě neustále orosenou nádrž, protože voda z venčí je ledová.
Z nádrže kape na zem, je tam tím pádem neustále vlhko - voda na zemi, leze to do zdi, protože ne vždy se to stíhá utírat, atd.
Máte někdo nápad, jak toto vyřešit?

Díky.

2 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

uska*
hodnocení

1x

Dřívě měly plastové nádržky uvnitř zateplení. Dnes v keramice chybí, ani hlavní výrobce JIKA tohle nevyrábí. Já také bojuji s orosenou nádrží a chystám se na tohle

ireceptar.cz/...

hodnocení

1x

s tou vodou zvenčí to má společné jen tu nízkou teplotu...

rosení nádržky zvenku je zapříčiněné srážením vzdušné vlhkosti na studené (ledové) vnější stěně nádržky. Protože už se nádržky s vnitřní izolací zřejmě nedělají, jednou z mála možností je zabezpečitvětrání místnosti s WC nádržkou, nebo použít odvlhčovač vzduchu, aby se nemělo co srážet...

nerentabilní by byl malý ohřívač podobný topení v akváriu, který by vodu v nádržce udržoval na určité vyšší teplotě... nad rosným bodem...

další možností by bylo pod celou nádržku, byť i kombi, namontovat nějakou nerez či plastovou plochou misku na zachycení a svod samospádem vody do nějaké nádoby, aby se nerozlévala po podlaze...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]