Nejste přihlášen/a.
Záleží o jakou nádržku se jedná:
- nejstarší nádržka víko vsunuté do nádržky - vložit nůž mezi stěnu nádržky a víko a lehce zapáčit směrem vzhůru
- klasická nádržka je víko přesazeno přes stěnu nádržky - zespodu klepnout pomocí šroubováku do víka
- nádržka na kombíku - povolit madlo splachovadla a dále matku u porcelánového víka a víko sejmeme
Už jsem napsal odpověď,ale asi jsem zapoměl odeslat.Nové nádržky na kombíky mají dvě tlačítka.Menší je pro malé spláchnutí,velké na celé spláchnutí.Zdánlivě nejsou vidět žádné příchytky.Opatrným nadzvednutím malého knoflíku se knoflík stáhne z hřídelky a pod ním je šroubek.Pak už to jde samo.
JABRAKA
Asi záleží na konkrétním provedení, ale u naprosté většiny jistě množství vody regulovatelné bude. Popíšu způsob u našeho typu, tedy Lyra od výrobce Jika.
Množství vody na "velké spláchnutí" je dáno množstvím vody v nádrži, které se reguluje tím, při jaké výšce hladiny plovák uzavře napouštěcí trysku - obvykle se nějakým závitem nastavuje vertikální poloha plováku. Čím je plovák výš, tím více vody se napustí.
Na hřídeli nad výpustním otvorem, která je dole zakončená špuntem, jsou dva plováky. Poloha toho vyššího z nich udává, při jaké výšce hladiny se v případě "malého spláchnutí" otvor zacpe. Čím výš je tento plovák, tím více vody se v nádrži ponechá, a tedy tím menší množství vody při spláchnutí vyteče.
před chvíli mi to dost pomohlo a jen bych aktualizoval postup: malé tlačítko zmáčknout a bokem drapnout druhé velké tlačítko a krásně vyndat. (Malé nejde vyndat jako první) Ve vzniklém prostoru pak to druhé jde už samo. V mém případě byl pod tím křížový šroub a pak už je to jasné.
platí pro porcelánové typy s nádržkou za mísou.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.