Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Vyplatí se koupit keramický dřez?

Od: leoni* odpovědí: 11 změna:

Předěláváme kuchyň a konečně se taky zbavíme starého dvojdřezu a koupíme nový. Jenže se nemůžeme rozhodnou zda jsou lepšígranitové dřezy nebo keramické dřezy. Osobně se mi více líbí keramický a slyšela a četla jsem o něm dost chvály ale taky pár negativních zkušenosti - pry se v něm špatně umývá nádobí a křehčí kousky je pry při umývání lehkce zničí.

Otázka je zda se dle vás vyplatí investovat do keramického dřezu ( který by byl zhruba 2x dražší ) nebo ten rozdíl není zas tak velký a raději byste doporučili koupit jiný dřez?

11 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

freade*
hodnocení

0x

Mi máme doma granitový dřez od Franke.Nemužeme si ho vynachválit!
tady je odkaz drezy.heureka.cz/...

jen ho máme v šedivé ;) ...

rv*
hodnocení

0x

Jako praktik jsem doma prosadil rozměrný nerezový dřez, protože:

Je nezničitelný, dobře se udržuje, je pevný a přitom pružný, upadlá sklenice se nerozbije. A samozřejmě stojí pár korun.

hodnocení

0x

Já mám zkušenosti jen s nerezovým dvojdřezem, který máme s malými přestávkami 40 let...

ty malé přestávky byly jiné dřezy, bohužel ale jen jednoduché, a chybělo nám místo, stačil jeden hrnec a už byl problém s místem na další...nevím, jaký to byl materiál, takový zrnitý design...

Ovšem jsme se vrátili k starému osvědčenému dvojdřezu 60 cm hlubokému, teda na celou hloubku pracovní desky. Je dostatečně veliký a má zadní stěnu zvýšenou, můžu při umývání stříkat jak chci, voda nikde nezatéká, jak tomu bylo třeba u dřezů vložených do výřezu pracovní desky...nádobí myjeme často, a pracovní deska vydržela bez vlhnutí a bobtnání více desetiletí...

Takže neumím doporučit granit či keramiku, ale doporučuji hledět na velikost a dostatek místa a zvýšené okraje, aspoň ten zadní...

frantisek*
hodnocení

0x

Máme keramický dřez třetím rokem a jsme spokojeni. Před tím jsme měli nerezový a keramický se nám jeví jako lepší. Kdyby jsme znovu vybírali nový dřez, tak zase keramický.

odula*
hodnocení

0x

Mám dobrou zkušenost pouze s nerezovými dřezy a špatnou s "hitem" 90.let - plastbetonovým (betonplastovým) dřezem, což měl být dřez nezničitelný. Zničila jsem jej hned 1.měsíc - z horní skříňky mi spadla váza na hranu dřezu a kus se ho odštípnul. Nedávno jsem modernizovala kuchyň a taky jsem se zalíbením koukala po keramickém dřezu, ale už jsem raději počítala předem s těžkými předměty padajícími z výšky, a pořídila opět nerezový kousek.

ripal
hodnocení

0x

Pokut máte myčku, vybrejte dle disejnu. Na ruční mytí je nejlepší volba nerez..*bum*

weka*
hodnocení

0x

jasně že jo...je to parádní věc...

a navíc v Castoramě v Polsku ho mají i s bateríí za 3500kč ;)

koukolik
hodnocení

0x

Máme keramický dvojdřez Ikea a potvrzuji všechny vaše domněnky. Je pěkný, hezčí než nerez (i když to je věc vkusu) dražší a při mytí nádobí je nutné dávat pozor na křehčí věci.

leoni*
hodnocení

Děkuji za všechny rady :) pořádně to doma zvážíme a rozhodneme se :) Díky

fiik*
hodnocení

0x

Nevím jak keramika, ale my máme doma džez z mramoru a je v celku dobrý je fakt že v něm nádobí neumýváme nato máme myčku. ale jinak na údržbu je super. Máme ho protože pracovní deska je také z mramoru tak nám ho udělali na míru. Ale klidně bych šel do toho keramického, na dno dáte nějakou gumovou podložku a může v něm umývat :)

nattykl*
hodnocení

0x

Už třetím rokem máme doma keramický dřez a ze začátku jsem měla hrozný strach, že ho poškrábu, nebo jinak poničím! Je to na jednu stranu také dekorace a na nějaké pravidelné mytí nádobí to není nic vhodného. Pokud doma nemáte myčku, tak bych koupila spíše granit. Snažím se být opatrná a i tak se mi už nechtěně podařilo udělat dvě nehezké rýhy, ale co se dá dělat... Na druhou stranu je opravdu krásný a návštěvy ho odbivují. Problém může ale po čase nastat se skvrnami, které se vytvářejí například od kávy a čaje, nebo když necháte napuštěný dřez s nečistotami z nádobí. Sice hrubou nešistotu smyjete bez problému, ale matný povlak občas nechce dolů.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]