Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Koupě domu od dlužníka v insolvenčním řízení

Od: flip odpovědí: 6 změna:

Dobrý den,

chystám se koupit dům, našla jsem něco, ovšem jak jsem si zjistila, prodává to insolvenční správce. Dlužník v domě zatím stále bydlí - co jsem koukala na justici, má více věřitelů, na domě je zástava banky, má to na hypotéku, kterou neplatí.

Na schůzku se správcem se chystám příští týden, nemá někdo zkušenost v čem by mohla být nějaká zrada? Bojím se např. toho, že by prodej proběhl, katastr to přepsal na mě, ale dosavadní majitel by se z domu nehnul. Mohu za sebe jako kupující dojednat nějaké podmínky, například, že peníze budou uvolněny až po předání domu?

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

kangaroo*
hodnocení

0x

Já jen vím, že jeden můj známý koupil podobnou nemovitost a pak si tak 1rok užil kolečko soudních a úředních problémů a to měl docela ověřený. U takových výhodných kupů je vždy nějaké riziko, že to tak jen lehce nepůjde a protistrany se mohou odvolávat a nějak podobně soudně a úředně vše napadat (nikdo asi neví s čím kdo může klidně přijít za nějakých 5let nebo jak dlouho trvá to promlčení).

flip
hodnocení

To nezní moc dobře :/ Ještě někdo něco?

zabu
hodnocení

0x

Já vím, že čekáte zkušenosti. Vzhledem k tomu, že nemovitost není houska, bych doporučil dobrého právníka a kvalitní smlouvu. Jen on ví, co všechno, a jak, ve smlouvě ošetřit, aby jste na nákup nedoplatil. Natlačil jsem, na základě čtení téhle poradny, tak trochu proti jeho vůli, kolegu z práce do právníka, a díky tomu ušetřil asi 300tis. korun někde na nějaké nezaplacené částce, která na tom domě visela. Ten právník věděl, kde a jak to zjistit, a jak to ošetřit.

macek7411*
hodnocení

0x

Sleduji na Insolvenčním rejstříku podobný prodej, dům bude prodáván přes realitní kancelář, stanovená cena má vymazat dluhy dlužnice, především neplacení půjčky u stavební spořitelny. Prodej domu byl požehnán a je dozorován soudem.

ga*
hodnocení

0x

Právníka a dobrou kupní smlouvu. Také už téměř stojíme před kupní smlouvou na nemovitost v insolvenci a čekáme pouze na rozhodnutí soudu o vypořádání věřitelů a výmaz omezení vlastnického práva z katastru nemovitostí.

hodnocení

0x

Dobrý den,zrovna tímto způsobem domek kupujeme. Nebojte se toho, insolvenční správce v podstatě ručí za to, že dům koupíte bez závazků. V bance dostanete předhypotéční úvěr, správce zařídí přepis, oddlužení nemovitosti, atd., následně se Vám poskytne hypotéční úvěr. Dle mé zkušenosti je to daleko bezpečnější než od realitky. Správce by měl i zařídit vystěhování původních majitelů. Přeji Vám úspěch *palec*

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]