Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Topení koksem

Od: weka* odpovědí: 6 změna:

koupil jsem koks a potřebuji trochu poradit jak na něj...

večer v 9hod mám žhavou pec...sem tam ještě nějaké nerozpálené...přiložím..nechám dole vzduch jemně otevřený(regulace si jej stejně otevře podle teploty) a jakmile ráno příjdu...ani kousek žhavého.

vždyť koks by měl hořet dlouho? ne?

přísun vzduchu má, tak kde je problém? ;)

komín je vyhřátý až nahoru ještě ráno, ale pec nic...

kotel :starý viadrus emka s regulací přívodního vzduchu,bez komínové regulace

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

vlasatec*
hodnocení

0x
Pokud je koks rozpálený není důvod aby měl přívod vzduchu, jen ať si pěkně žhne.

honzmalatny*
hodnocení

0x

katkas*
hodnocení

0x

Taky se s ním učíme topit. Přes den prý hodně vzduchu, na noc vzduch zavřít. Dneska poprvé jsme zkusili na noc zavřít a v kotli bylo 65 stupňů. Pokud na noc vzduch otevřeme, ráno tam je okolo 40 stupňů. Máme s ním trochu problém přes den, protože třeba soused pokud zakládá nově, tak naloží dřevem, natopí na 80 stupňů, a koksu dá plný kotel...vydrží mu až do večera. Nám ne. musíme občas přiživit dřevem, jinak nám chcípá.

weka*
hodnocení

soused má už asi hold něco odtopeno, tak ví, ale mi amatéři se prostě musíme učit*zed*

slyšel jsem jeden názor, že až se naučím v životě jednou topit, tak se můžu stát prezidentem:D

takže v mém případě se topit nenaučím nikdy *haha*

kuba79

dost záleží i na "kvalitě" komína, na jeho tahu - uhlí jako takové potřebuje větší tah než dřevo..

weka*
hodnocení

ale s uhlím vím jak topit..my se tady bavíme o koksu!*hej*

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]