Nejste přihlášen/a.
koupil jsem koks a potřebuji trochu poradit jak na něj...
večer v 9hod mám žhavou pec...sem tam ještě nějaké nerozpálené...přiložím..nechám dole vzduch jemně otevřený(regulace si jej stejně otevře podle teploty) a jakmile ráno příjdu...ani kousek žhavého.
vždyť koks by měl hořet dlouho? ne?
přísun vzduchu má, tak kde je problém?
komín je vyhřátý až nahoru ještě ráno, ale pec nic...
kotel :starý viadrus emka s regulací přívodního vzduchu,bez komínové regulace
Taky se s ním učíme topit. Přes den prý hodně vzduchu, na noc vzduch zavřít. Dneska poprvé jsme zkusili na noc zavřít a v kotli bylo 65 stupňů. Pokud na noc vzduch otevřeme, ráno tam je okolo 40 stupňů. Máme s ním trochu problém přes den, protože třeba soused pokud zakládá nově, tak naloží dřevem, natopí na 80 stupňů, a koksu dá plný kotel...vydrží mu až do večera. Nám ne. musíme občas přiživit dřevem, jinak nám chcípá.
soused má už asi hold něco odtopeno, tak ví, ale mi amatéři se prostě musíme učit
slyšel jsem jeden názor, že až se naučím v životě jednou topit, tak se můžu stát prezidentem:D
takže v mém případě se topit nenaučím nikdy
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.