Nejste přihlášen/a.
Zdravím všechny,
rád bych se zeptal, jak byste VY řešili ostrý sjezd do garáže?
Jedná se o cca 1-1,5 m a převýšení od úrovně chodníku tipuji tak na 40-50 cm.
Zajíždí se tam s felicií combi a popředu začíná viset téměř okamžitě po vjezdu, pozadu vjede o trochu víc, ale taky to nejde.
Když se tam dá na každou stranu zahradní dlaždice, tak už se tam dá zajet, ale přeci jenom ... není to ono.
Díky všem za návrhy!
Když pominu nákup jiného auta...s kratším rozvorem, nebo s vyšší světlou výškou podvozku.
Pak Vám zbývá vše důkladně proměřit..nakreslit..a "přebytečný" materiál odkopat a srovnat tak, aby to podvozku auta nevadilo.
Možná to ale také vůbec nepůjde, protože může vyjít konstrukce nájezdu tak, že bude zasahovat do chodníku...a to by byl problém
(možná ne tak velký na vesnici, ale o to větší ve městě).
Jak píše Petr-zvýšení podlahy garáže nic nevyřeší! Naopak je třeba snížit práh napřechodu chodníku a sjedu!
Zmámá s tím měla také problém (krátkaFe),tak táta důchodce ten práh trochu odsekal (asi tak 2-3cma a při couvání je to OK a po ůčumáku je to tak tak!
Pro upřesnění mají hranici pozemku (plot ,resp.bránu do garage cca 30cm ud hrany zlomu,takže se dalo trochu upravit,akd ale zlom tvoří i hranici tak do 3cm by to šlo ale více ne,max zvýšit fošnami samotný vjezd,tím byse trochu mohlo pomoci,jinak asi výměna auta nebo nejezdit do garáže.
doplněno 14.03.13 17:40:To Petr je pravděpodbné že máme pravdu oba!
Pokud mám pravdu já tak je třeba snížit pkd to jde práh A v nákresu,pokud Vy tak zvýšit lom v bodu B.
doplněno 14.03.13 17:43:zapomněl jsem dopsat : nebo ne podlahu garage ale jen pod koly!ale to by šlo i ve variantě A
Nedávno jsem řešil téměř totožný případ... můj nový japonec nahoře chytal zadním tlumičem výfuku, pracně a opatrně jsem vyboural dvě řady zámkové dlažby asi na šířku 1m, zespodu z nich diamantem ubral a přilepil na podkladový beton nazpět, nová rovina je na asi o 3 cm níže, než původní zlom... stačilo.
Dole to bylo horší, autíčko má dlooouhý čumák, tam nestačilo zakulatit ten tupý úhel, (jak píše jabraka) musel jsem tam položit kovový rošt na celou délku garážových vrat 2,4 m a šířku 1 m, aby se předek zvednul dříve, než začne brousit o podlahu garáže. Výhoda byla, že jsem nemusel pro změnu předělávat - zvyšovat celou dlažbu na té ploše... i voda stékající z kopce dobře proteče do kanálu.
Obrázek napoví... stálo mne to bratru 1 % z ceny auta... práci nepočítám... ten rošt takový z plocháčů na výšku, svařený jako šachovnice, oko asi 3x3 cm, pozink...
doplněno 15.03.13 13:21:dal bych foto, ale mám tam 20 cm sněhu, už dnes neházím...uff...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.