Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak přesunout velký kus nábytku (3m šířka)

Od: misu* odpovědí: 9 změna:

Potřebujeme z jedné místnosti do druhé přesunout asi 3m starou sektorovou sestavu, takovou tu s různými skříňkami, šuplíčky, barem, skleníky apod. na výšku to není tak hrozné, ale je široká a masivní. Na rozložení to není, to bych už nedala dohromady a je mi líto se jí zbavovat. Myslíte, že je řešení hodit to na taková ta pojízdná stěhovací kolečka a popojet s tím? Máte s tím někdo zkušenosti? Stejný problém bude s přesunutím klavíru do jiné místnosti, nějaký osvědčený postup? Stěhováky se mi na to zvát nechce..

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

ladaadal*
hodnocení

1x

S klavírem neporadím, ale na tu almaru stačí tři lešeňové trubky patřičné délky místo stěhovacích koleček. Nebo jestli je máš nebo si je půjčíš zdarma, tak ty kolečka.

frabos
hodnocení

0x

Přesně tuto kombinaci jsem stěhoval před týdnem u známých. Tu skříň (obývací stěnu) měli ale o dost větší, takže jsme jí museli rozebrat a klavír jsme stěhovali o pár metrů do jiné místnosti ve dvou lidech za pomocí háků pověšených na kožených pásech kolem ramen a dalo se to. Ve vašem případě bych poradil pozvat si 2 šikovné urostlé sousedy a ti vám zajisté pomohou. Ono ty kolečka pod tu skříň taky musíte nějak dostat, nemluvě o tom tu skříň pak tlačit a třeba i vyažovat...

jabraka*
hodnocení

0x

já stěhuji větší větší skříně tak,že po nadzvednutí pod ně podvléknu hadr a po tomto hadru ji smýkám po podlaze.Pokud je podlaha drsná,třeba betonová,bez podložené kulatiny to nepůjde.

JABRAKA

hodnocení

0x

Bud posunout po hadru, jak píše Jabraka, pokud je tedy hladká podlaha, nebo já stěhuju pomocí kurty (stačí starý pás z auta, nebo nějaký popruh) pak se skřín jen naklopí podsune se popruh a za ten se zvedne a přenese. Pokud je to těžké, tak ve víc lidech. Klavír, pokud nemyslíte křídlo, jsme přenášeli s tátou ve dvou přes dvě místnosti jenom za ty madla co jsou vzadu a zespodu kláves ze předu. Ale je to fuška do patra po schodech jsme už byli 4 :-D

hm*
hodnocení

0x

Přesunoval bych "podélně", tzn. při přesunu je krátká strana (bok skříně) vpředu a vzadu. Stojíte vzadu. Skříň nadzvednete (nadlehčíte) a jakoby nahnete vlevo, takže stojí na levém předním (ve směru pohybu) rohu (to je ten vzdálený od Vás; skříň nutně nemusí mít všechny 3 zbývající rohy ve vzduchu, stačí je mít dostatečně nadlehčené) a uděláte krok vpravo vpřed a skřín položíte. takže se vlastně na tom levém předním rohu pootočila doleva, tím pádem se pravý přední roh dostal o pár cm vpřed. Zopakujete to obdobně na předním pravém rohu (zvednout a nahnnout vpravo, krok vlevo vpřed, položit). Tak lze po malých kousíčkách posunovat. Při průchodu dveřmi to jde opravdu pomalu, protože to pootočení je malé. Je dobré, když někdo druhý (nemusí být nijak silný) skříň přidržuje a pomáhá udržovat stabilitu. Pod ty přední rohy je vhodné podstrkávat noviny (celý složený výtisk, ne jen jeden list), aby se při otáčení neničila podlaha nebo koberec (podložit hlavně ten roh, na kterém skříň stojí plnou vahou a otáčí se na něm).

S piánem to samé; horší je jeho váha, lepší jsou jeho kolečka.

Nevím, zda se mi podařilo popsat postup dostatečně srozumitelně. *nevi*

hodnocení

0x

Stěhujeme jedině s podstrčeným starým běhounem.

ladinpraha*
hodnocení

0x

Jak přesunout, na to už rady zazněly. Píšeš sektor, to znamená jednotlivé skříňky sešroubované k sobě. Otázka je, jak jsou vlastně sešroubované. Taky by se s tím mohlo pohnout a celá sestava se rozloží na palivové dříví. Taky předpokládám sokl pod každou skříňkou, ten nemusí být vůbec přišroubovaný. Myslím, že takovýhle kus nábytku musí člověk napřed vidět a pak teprve se rozhodovat, co s tím. Pokud to opravdu stěhovatelné bude, tak samozřejmě maximálně odlehčit. Taky může být problém s výškou dveří. Samotná stěna projde, ale už se nevejde nic pod ni. Nebo pokud dveřmi sice projdu, ale za nimi musím do zatáčky, tak je další problém. Chce to prostě vidět.

jirkamatapat*
hodnocení

0x

Na přesun skříní a větších předmětů stačí dostatečně dlouhé trubky,nebo kulatina (např. násada z koštěte).Techniku podložení skříně trubkou asi nemusím popisovat.Používám 3 ks vodovodní trubky 1" ,ale stačí i 2 ks.

petra*
hodnocení

0x

Dnes jsme řešili stěhování 80 kg,skříně, ty kolečka - stěhovací sada s pákou jsou absolutně na nic (4kolečka a páka 290,-kč), páka byla mírně vykřivená a tudíž nepoužitená a z koleček to při pojížění každých 10 cm sjelo! A to píšou ,že je to vhodné i na stěhování nábytku po koberci. Já to stěhoval po tvrdém PVC. Avizovaná nosnost 150 kg na 1 stěhovací kolečko. Jak už tu někdo napsal starý běhoun bude asi to nej...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]